Νταβός: “Χαραμάδα” εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-ΕΕ μετά τη συνάντηση Τραμπ – φον ντερ Λάιεν

Νταβός: “Χαραμάδα” εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-ΕΕ μετά τη συνάντηση Τραμπ – φον ντερ Λάιεν
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά τη συνάντησή τους στο Νταβός AP

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσβλέπει σε μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ εντός "μερικών εβδομάδων" δηλώνει η επικεφαλής της Κομισιόν παρά τις απειλές για αμερικανικούς δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα.

Μια εμπορική συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πιθανή εντός “μερικών εβδομάδων”, δήλωσε σήμερα από το Νταβός η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, παρά τις επανειλημμένες απειλές της Ουάσινγκτον να επιβάλει δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα.

“Συνολικά, είχα μια πολύ καλή συνομιλία” με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. “Προβλέπουμε να έχουμε σε μερικές εβδομάδες μια συμφωνία που θα μπορούμε να υπογράψουμε μαζί”, είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διευκρινίζοντας ότι η συμφωνία θα καλύπτει το εμπόριο καθώς και τους τομείς της τεχνολογίας και της ενέργειας.

Πάντως, δεν διευκρίνισε πόσο ευρεία θα είναι η συμφωνία αυτή. «Έχω ήδη μιλήσει με τον Πρόεδρο Τραμπ για το πώς θα εξελιχθεί αυτή η διαδικασία. Οι εμπειρογνώμονές μας θα συναντηθούν, θα εξετάσουν τα δεδομένα, θα συσχετίσουν αριθμούς, θα θέσουν το θέμα της εντιμότητας από τις δύο πλευρές. Σημαντικό είναι να συνεχιστούν οι συζητήσεις. Κανείς δεν θα ωφεληθεί αν ξεσπάσει εμπορικός πόλεμος. Γι’ αυτό και είναι πιο έξυπνο να διαπραγματευτούμε αμέσως, να εξετάσουμε τα δεδομένα, να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις και να υπογράψουμε», κατέληξε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version