Ντοκουμέντο: Γιατί οι Σύροι φεύγουν από τη χώρα τους ρισκάροντας τη ζωή τους στη Μεσόγειο

default image

Ένα από τα πολλά βίντεο φρίκης που απεικονίζουν μια πραγματικότητα που η Δύση αγνοεί παραδειγματικά. Ή τουλάχιστον, δεν φροντίζει να τελειώσει μετά από χιλιάδες εκτελέσεις αμάχων. Εσύ θα έμενες σε αυτή τη χώρα ή θα προσπαθούσες να σώσεις τον εαυτό σου και την οικογένεια σου παίρνοντας τον δρόμο της προσφυγιάς; (Vid)

Τα πλάνα του παρακάτω βίντεο δεν είναι σκηνές από ταινία ή από video game. Είναι πέραν για πέραν ρεαλιστικά και διαδραματίζονται στην πολύπαθη Συρία που ζει μέσα στη φρίκη του εμφυλίου πολέμου και των τζιχαντιστών.

Οι σκηνές έχουν καταγραφεί με GoPro κάμερα που έχει τοποθετηθεί πάνω σε τανκ. Καταγράφεται η μάχη ανάμεσα στον τακτικό στρατό του Άσαντ και των ανταρτών στην περιοχή Jobar ανατολικά της Δαμασκού.

Μιλάμε για ένα μόλις από τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο μέσω του ANNA news channel που καλύπτει τις πολεμικές συγκρούσεις με τους ρεπόρτερ του.

Όπως μπορείτε να δείτε, οι μάχες γίνονται σε κατοικημένες περιοχές και σε γειτονιές όπου δεκάδες γυναικόπαιδα και άμαχοι εν γένει, σκοτώνονται κάθε μέρα.

Οι σκηνές είναι πολύ σκληρές και απεικονίζουν τις μάχες βήμα – βήμα. Η φρίκη του πολέμου είναι παντού την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τις πόλεις ψάχνοντας μια καλύτερη μοίρα στην Ευρώπη με τους δουλεμπόρους να παραμονεύουν στη γωνία.

Αυτό είναι το πιο πρόσφατο βίντεο του Syria AnnaNews:

Εσύ θα έμενες σε αυτή τη χώρα ή θα προσπαθούσες να σώσεις τον εαυτό σου και την οικογένεια σου παίρνοντας τον δρόμο της προσφυγιάς;

Ξεπέρασαν τις 220.000 οι νεκροί στη Συρία

Τον θάνατο περισσοτέρων από 220.000 ανθρώπων έχει προκαλέσει ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, από την έναρξη της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ στις 15 Μαρτίου του 2011, όπως ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Έχουμε καταμετρήσει 222.271 νεκρούς από την έναρξη της εξέγερσης τον Μάρτιο του 2011”, δήλωσε ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου το οποίο διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών στη Συρία.

Ο κ. Ραχμάν δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών μεταξύ των αμάχων ανέρχεται σε “67.293, εκ των οποίων 11.021 παιδιά”.

Μεταξύ των αντικυβερνητικών μαχητών που σκοτώθηκαν, 39.848 είναι Σύροι αντάρτες και 28.253 τζιχαντιστές από άλλες χώρες, σύμφωνα με τον απολογισμό του Παρατηρητηρίου.

Στις τάξεις των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων, η μη κυβερνητική οργάνωση απαριθμεί 46.843 νεκρούς στρατιώτες, 34.872 πολιτοφύλακες των Δυνάμεων Εθνικής Άμυνας, 682 μέλη της σιιτικής Χεζμπολάχ του Λιβάνου και 2.844 σιίτες πολιτοφύλακες που ταξίδεψαν στη Συρία προερχόμενοι από άλλες χώρες.

Στον απολογισμό δεν περιλαμβάνονται οι περίπου 20.000 αγνοούμενοι, διευκρινίζει το Παρατηρητήριο, το οποίο εκτιμά ότι ο αριθμός των νεκρών είναι σαφώς υψηλότερος από τους 220.000 που έχουν καταμετρηθεί.

Η σύγκρουση στη Συρία εισήλθε στις 15 Μαρτίου στον πέμπτο της χρόνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα