Η συγγνώμη του Τζορτζ Μπους σε νεαρή ηθοποιό, που τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση

Η συγγνώμη του Τζορτζ Μπους σε νεαρή ηθοποιό, που τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση
IMAGE DISTRIBUTED FOR AMC - Former President George H.W. Bush, left, receives a tri-corner hat from actress Heather Lind, right, at a private screening of AMC's new series TURN on Saturday, March, 29, 2014 in Houston, Texas. (Photo by Aaron M. Sprecher/Invision for AMC/AP Images) AP

Η 34χρονη Χέδερ Λιντ κατήγγειλε, ότι ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος την παρενόχλησε σεξουαλικά και στη συνέχεια της είπε ένα σόκιν ανέκδοτο

Μπορεί το σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων με πρωταγωνιστή τον κινηματογραφικό παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν να μονοπωλεί τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον στον χώρο του θεάματος, μια 34χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός ωστόσο στρέφει τα βέλη της προς τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους, τον πρεσβύτερο.

Η Χέδερ Λιντ, η οποία πρωταγωνίστησε στη σειρά «Turn: Washington’s Spies» κατήγγειλε μέσω ανάρτησής της στο Instagram ότι ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου της επιτέθηκε σεξουαλικά πριν τέσσερα χρόνια, ενώ πόζαραν για μια φωτογραφία. Μάλιστα, η παρενόχληση σημειώθηκε την ώρα που στο πλευρό του 93χρονου σήμερα Μπους στεκόταν η σύζυγός του, Μπάρμπαρα.

«Όταν είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον Τζορτζ Μπους πριν από τέσσερα χρόνια για να προωθήσω ένα τηλεοπτικό ιστορικό σόου, στο οποίο εργαζόμουν, μου επιτέθηκε σεξουαλικά καθώς ποζάραμε για μια φωτογραφία. Δεν ακούμπησε το χέρι μου. Με έπιασε από πίσω, καθισμένος στο αναπηρικό του αμαξίδιο κι ενώ η σύζυγός του, Μπάρμπαρα, ήταν στο πλευρό του. Μου είπε και ένα βρώμικο αστείο» έγραψε η Λιντ στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και συνόδευσε την ανάρτησή της με την επίμαχη φωτογραφία:

IMAGE DISTRIBUTED FOR AMC - Former President George H.W. Bush, center, former first lady Barbara Bush, second from the left, and the cast of AMC's new series TURN attend a private screening on Saturday, March, 29, 2014 in Houston, Texas. (Photo by Aaron M. Sprecher/Invision for AMC/AP Images) Invision for AMC

Η Λιντ υποστήριξε ακόμη ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ της επιτέθηκε σεξουαλικά και δεύτερη φορά: «Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης με άγγιξε ξανά. Η Μπάρμπαρα τον κοίταξε με στιλ ”όχι πάλι”. Ο σωματοφύλακάς του μου είπε ότι δεν θα έπρεπε να είχα σταθεί δίπλα του για τη φωτογράφιση. Μας είχαν δοθεί οδηγίες να τον αποκαλούμε ”Κύριο Πρόεδρο”. Για εμένα η δύναμη ενός Προέδρου φαίνεται από την ικανότητά του να κάνει θετικές αλλαγές, να βοηθά πραγματικά τους ανθρώπους και να χρησιμεύει ως σύμβολο της Δημοκρατίας» υπογράμμισε η ηθοποιός.

Η 34χρονη αναφέρει ακόμη ότι αποκάλυψε όσα βίωσε χάρη στους συμπρωταγωνιστές της. «Οι συνάδελφοί μου με βοήθησαν εκείνη την ημέρα και συνέχισαν να με στηρίζουν. Είμαι ευγνώμων για τη γενναιότητα των άλλων γυναικών που έγραψαν και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους».

Η Λιντ κάτω από την ανάρτησή της -την οποία να σημειωθεί ότι διέγραψε λίγο αργότερα- δεν δέχθηκε μόνο μηνύματα συμπαράστασης: Κάποιοι έσπευσαν να επισημάνουν ότι πέρασαν τέσσερα χρόνια από το περιστατικό που καταγγέλλει και αναρωτιούνται γιατί έπρεπε να περάσει τόσος καιρός για να το αποκαλύψει.

Η απολογία του Τζορτζ Μπους

Ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος σε δήλωσή του στη Daily Mail αναφέρει: «Ο πρόεδρος Μπους ποτέ, κάτω από οποιαδήποτε περίσταση, δεν θα προκαλούσε εκ προθέσεως τέτοια πίεση σε κάποιον, και ο ίδιος ζητά ειλικρινά συγνώμη εάν η προσπάθειά του να κάνει χιούμορ προσέβαλλε την κυρία Λιντ».

IMAGE DISTRIBUTED FOR AMC - Former President George H.W. Bush, second from the right, AMC president Charlie Collier, right, AMC head of programming Joel Stillerman, left, actress Heather Lind, second from the left, and actor Seth Numrich, center, attend a private screening of AMC's new series TURN on Saturday, March, 29, 2014 in Houston, Texas. (Photo by Aaron M. Sprecher/Invision for AMC/AP Images) AP

 

(Φωτογραφίες: Aaron M. Sprecher/Invision, AMC/AP)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα