Ντόναλντ Τραμπ όπως Τζορτζ Μπους για το "αποστολή εξετελέσθη"

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ AP

Η φράση «αποστολή εξετελέσθη» που χρησιμοποίησε ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ για την πυραυλική επίθεση στη Συρία είχε χρησιμοποιηθεί απ' Μπους τον νεότερο για τον πόλεμο στο Ιράκ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε σήμερα την φράση “αποστολή εξετελέσθη” που χρησιμοποίησε για να περιγράψει την αποτελεσματικότητα των πυραυλικών πληγμάτων κατά της Συρίας και τα σχόλια των ΜΜΕ που ακολούθησαν.

Η φράση αυτή συνδέθηκε με τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους Τζούνιορ που την χρησιμοποίησε το 2003, κατά την διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ και τον καταδίωκε (πολιτικά) για το υπόλοιπο της προεδρικής θητείας του.

“Η επιδρομή κατά της Συρίας πραγματοποιήθηκε τόσο τέλεια, με τέτοια ακρίβεια, ώστε τα ΜΜΕ των Κατασκευασμένων Ειδήσεων θα μπορούσαν να την μειώσουν μόνο μέσω της χρήσης του όρου “Αποστολή Εξετελέσθη” από εμένα,” έγραψε σήμερα ο πρόεδρος Τραμπ στο Twitter.

“Γνώριζα ότι θα εστίαζαν σε αυτό, αλλά το αισθάνθηκα ως έναν Στρατιωτικό όρο με πραγματικό μεγαλείο, για να το αποσύρω. Θα το χρησιμοποιώ συχνά!” πρόσθεσε.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία, ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συρία: Μάχη διπλωματίας για την επόμενη μέρα - Κυρώσεις και απειλές

Τραμπ: "Αποστολή εξετελέσθη" - Προειδοποιήσεις για νέες επιδρομές

Ο Τραμπ, η Συρία και η στρατηγική πίσω από τις επιθέσεις

Άσαντ σε Ρώσους βουλευτές: Η επίθεση της Δύσης ήταν εχθρική πράξη

Μόσχα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατηγικού διαλόγου με την Ουάσινγκτον

ADVERTISING

SHARE: