Ντόναλντ Τραμπ: Το θετικό τεστ στον κορονοϊό που έμεινε κρυφό πριν το debate

Ντόναλντ Τραμπ: Το θετικό τεστ στον κορονοϊό που έμεινε κρυφό πριν το debate
Ο Ντόναλντ Τραμπ μεταβαίνει στο νοσοκομείο με κορονοϊό στις 2 Οκτωβρίου 2021 2021 Jacquelyn Martin/ap

Αποκαλύψεις από επιτελάρχη του Τραμπ, ο οποίος σε βιβλίο του αναφέρει ότι ο πρώην πρόεδρος είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό τρεις μέρες πριν το debate με τον Μπάιντεν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό τρεις ημέρες πριν από το πρώτο του debate με τον Τζο Μπάιντεν, αποκάλυψε ο τέταρτος και τελευταίος επιτελάρχης του πρώην προέδρου σε νέο βιβλίο του.

Ο Μαρκ Μίντοους έγραψε επίσης ότι αν και ήξερε ότι κάθε υποψήφιος έπρεπε “να κάνει αρνητικό τεστ για τον ιό εντός 72 ωρών από την ώρα έναρξης… Τίποτα δεν θα εμπόδιζε [τον Τραμπ] να βγει εκεί έξω”. Ο Τραμπ, υποστηρίζει ο Μίντοους στο βιβλίο, είχε αρνητικό αποτέλεσμα από ένα διαφορετικό τεστ λίγο μετά το θετικό.

Ωστόσο, η εκπληκτική αποκάλυψη ενός μη αναφερθέντος θετικού τεστ ακολουθεί ένα χρόνο εικασιών σχετικά με το εάν ο Τραμπ, τότε 74 ετών, είχε τον δυνητικά θανατηφόρο ιό όταν κοντραρίστηκε με τον Μπάιντεν, 77 ετών, στο Κλίβελαντ στις 29 Σεπτεμβρίου.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι είχε κορονοϊό στις 2 Οκτωβρίου. Ο Λευκός Οίκος είπε ότι ανακοίνωσε αυτό το αποτέλεσμα εντός μίας ώρας από την παραλαβή του. Πήγε στο νοσοκομείο αργότερα εκείνη την ημέρα.

Σε δήλωσή του την Τετάρτη (01/12), ο Τραμπ χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του Μίντοους “fake news”.

Ο Μίντοους έγραψε ότι το θετικό αποτέλεσμα της 26ης Σεπτεμβρίου ήταν ένα σοκ για τον Λευκό Οίκο, που είχε μόλις διοργανώσει μια εκδήλωση για την υποψήφια για το Ανώτατο Δικαστήριο Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ. Πλέον αυτή η εκδήλωση θεωρείται ότι συνέβαλε σε υπερμετάδοση του ιού.

Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος φαινόταν “λίγο κουρασμένος” και υποψιαζόταν ένα “ελαφρύ κρύο”, ο Μίντοους λέει ότι ήταν “ικανοποιημένος” που ο Τραμπ ταξίδεψε εκείνο το βράδυ σε μια συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια.

Αλλά καθώς το προεδρικό αεροσκάφος απογειώθηκε, γράφει ο Μίντοους, κλήθηκε ο γιατρός του Λευκού Οίκου. “Σταμάτα τον πρόεδρο”, γράφει ο Μίντοους ότι του είπε ο Σιν Κόνλεϊ. “Μόλις βγήκε θετικός στον Covid”. Δεν ήταν δυνατό να σταματήσει τον Τραμπ, αλλά όταν τηλεφώνησε από το Air Force One, ο αρχηγός του επιτελείου του ανακοίνωσε τα νέα.

Ο Μίντοους γράφει ότι το θετικό τεστ είχε γίνει με ένα παλιό κιτ. Είπε στον Τραμπ ότι η δοκιμή θα επαναληφθεί με “το test Binax και ότι ελπίζαμε ότι το πρώτο τεστ ήταν ψευδώς θετικό”. Μετά από “μια σύντομη αλλά τεταμένη αναμονή”, ο Μίντοους τηλεφώνησε με νέα για το αρνητικό τεστ.

Τις επόμενες μέρες ο Τραμπ παρέστη σε διάφορες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων η τηλεμαχία με τον Μπάιντεν, κατά την οποία ο τότε πρόεδρος φαινόταν “ελαφρώς καλύτερα”.

“Το πρόσωπό του είχε ξαναβρεί τη συνηθισμένη ανοιχτόχρωμη χάλκινη απόχρωση και το γρέζι στη φωνή του είχε φύγει. Όμως οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια του είχαν βαθύνει. Καθώς μπαίναμε στο χώρο γύρω στις 5 το απόγευμα, μπορούσα να καταλάβω ότι κινείτο πιο αργά από το συνηθισμένο. Περπατούσε σαν να κουβαλούσε λίγο παραπάνω βάρος στην πλάτη του”.

Τρεις ημέρες αργότερα, στις 2 Οκτωβρίου, ο Τραμπ ανακοίνωσε μέσω tweet ότι αυτός και η σύζυγός του, Μελάνια Τραμπ, ήταν θετικοί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα