Ντουμπάι: Μία υποβρύχια πόλη φιλοξενείται σε πισίνα βάθους 60 μέτρων

Ντουμπάι: Μία υποβρύχια πόλη φιλοξενείται σε πισίνα βάθους 60 μέτρων
@2021 shutterstock

Μόλις άνοιξε το ολοκαίνουργιο αξιοθέατο του Ντουμπάι, για τους λάτρες της κατάδυσης, οι οποίοι θα ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία μέσα στην υποβρύχια πόλη.

Μετά τον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου και το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο, το Ντουμπάι υποδέχεται το ολοκαίνουργιο αξιοθέατό του, μια πισίνα βάθους 60 μέτρων, μέσα στην οποία υπάρχει μια βυθισμένη πολή! Το νέο αξιοθέατο “Deep Dive Dubai”, απέσπασε το ρεκόρ από την πολωνική εγκατάσταση “Deep Spot”, η οποία διαθέτει βάθος πάνω από 45 μέτρα.

Η πισίνα Deep Dive Dubai αποτελείται από 14 εκατομμύρια λίτρα γλυκού νερού (διαθέτει τον όγκο από έξι πισίνες ολυμπιακού μεγέθους μαζί) και είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη πισίνα καταδύσεων στον κόσμο. Μάλιστα, κέρδισε τον τίτλο της “βαθύτερης πισίνας για καταδύσεις” από το Γκίνες. Η θερμοκρασία της, διατηρείται στους 30 βαθμούς Κελσίου, οπότε οι επισκέπτες μπορούν να φοράνε μια λεπτή στολή ή και μαγιό.

Προς το παρόν, ο χώρος υποδέχεται κόσμο μόνο με προσκλήσεις, αλλά αργότερα φέτος θα ανοίξει και για το ευρύ κοινό. Ο πρίγκιπας του Ντουμπάι, Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, που αγαπά τις καταδύσεις, ήταν από τους πρώτους που επισκέφθηκαν την πισίνα και δεν δίστασε να μοιραστεί την εμπειρία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. To ίδιο συνέβη και με τον Will Smith, ο οποίος δημοσίευσε βίντεο με τον ίδιο στη πισίνα του Deep Dive Dubai.

Η βυθισμένη πόλη και το υποβρύχιο κινηματογραφικό στούντιο

Η πισίνα που στεγάζεται σε μια δομή 1.500 τετραγωνικών μέτρων και έχει σχήμα στρειδιού, αποτελεί χαρακτηριστικό αξιοθέατο για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το πιο ενδιαφέρον μέρος της εγκατάστασης Deep Dive Dubai, αποτελεί αναμφισβήτητα η υποβρύχια πόλη της πισίνας στην οποία, οι δύτες έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν “εγκαταλελειμμένα” διαμερίσματα που βρίσκονται κάτω από το νερό. Στο εσωτερικό της πισίνας υπάρχουν σύγχρονα συστήματα ήχου και φωτισμού και ένα μεγάλο κινηματογραφικό στούντιο.

Το Deep Dive Dubai, όπως αναφέρει το CNN, προσφέρει μαθήματα τόσο για αρχάριους δύτες όσο και για πιστοποιημένους. Οι δύτες, μπορούν επίσης, να εξερευνήσουν την πισίνα και την υποβρύχια πόλη μόνοι τους μετά από μια περιοδεία με έναν από τους ξεναγούς κατάδυσης στην τοποθεσία.

Για την ασφάλεια των επισκεπτών έχουν εγκατασταθεί γύρω από την πισίνα, 56 κάμερες και έχει φτιαχτεί ένας θάλαμος, χωρητικότητας 12 ατόμων, για περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του χώρου, Jarrod Jablonski “Υπάρχουν αρκετοί χώροι καταδύσεων στον κόσμο με μεγάλο βάθος, αλλά αυτός είναι ο πιο συναρπαστικός”.

Το μέρος διαθέτει επίσης και ένα εστιατόριο, με μεγάλα παράθυρα και εξοπλισμένο με οθόνες τηλεόρασης, για όσους επιθυμούν να μην καταδυθούν. Η επίσημη ιστοσελίδα του Deep Dive Dubai έχει δημοσιεύσει μια προειδοποίηση σε όσους επιθυμούν να επισκεφθούν μετά τη κατάδυση το φημισμένο “Μπουρτζ Χαλίφα”. Η συμβουλή τους ήταν: “Μετά από οποιαδήποτε κατάδυση, συνιστάται να περιμένετε 18-24 ώρες πριν ανεβείτε πάνω από 300 μέτρα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα