“Ντροπή” χαρακτήρισε ο Τραμπ την έφοδο του FBI στο γραφείο του δικηγόρου του

“Ντροπή” χαρακτήρισε ο Τραμπ την έφοδο του FBI στο γραφείο του δικηγόρου του
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ AP

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης οι Αρχές κατάσχεσαν έγγραφα επικοινωνίας μεταξύ του Μάικλ Κοέν και η έρευνα σχετίζεται με την ευρύτερη έρευνα της επιτροπής Μιούλερ για τυχόν ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016

Ως “ντροπή” και “επίθεση κατά της χώρας” χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, την έφοδο που πραγματοποίησε χθες το FBI στο γραφείο του προσωπικού του δικηγόρου Μάικλ Κοέν, με αφορμή το σκάνδαλο Στόρμι Ντάνιελς.

Έχω συνέχεια αυτό το κυνήγι μαγισσών” δήλωσε στους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου ο Τραμπ, που για πρώτη φορά μίλησε δημόσια σχετικά με την υπόθεση το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης κατά τον έλεγχο στο γραφείο του Κοέν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έγγραφα σχετικά με την πληρωμή της πορνοστάρ.

Η έρευνα έγινε απ’ την ομάδα της επιτροπής Μιούλερ, που διερευνά τη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο πρόεδρος Τραμπ άσκησε κριτική κατά της συγκεκριμένης έρευνας, χαρακτηρίζοντας την ομάδα Μιούλερ ως την “πιο προκατειλημμένη ομάδα ανθρώπων”.

Ο Κοέν βρέθηκε στο μικροσκόπιο των Αρχών αφότου παραδέχθηκε δημόσια ότι έδωσε 130.000 δολάρια στην Στόρμι Ντάνιελς, λίγες μόλις μέρες πριν τις εκλογές του 2016.

«Σήμερα το γραφείο του γενικού εισαγγελέα για τη νότια περιοχή της Νέας Υόρκης εκτέλεσε μια σειρά ενταλμάτων έρευνας και κατάσχεσε επικοινωνίες μεταξύ του πελάτη μου, Μάικλ Κοέν, και των πελατών του», ανακοίνωσε ο δικηγόρος του Κοέν, Στέφεν Μ. Ράιαν. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως όπως ενημερώθηκε πρόκειται για έρευνα σχετική με αυτή της επιτροπής Μιούλερ και χαρακτήρισε “ανάρμοστη” και “αχρείαστη” την έφοδο του FBI στο γραφείο του Κοέν.

Ο Τραμπ το περασμένο Σάββατο αρνήθηκε ότι γνώριζε για την πληρωμή που έκανε ο δικηγόρος του προς την Ντάνιελς.

Με πληροφορίες από BBC

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα