NY Times: Ο Έλον Μασκ σκοπεύει να απολύσει 1.000 εργαζομένους μόλις αναλάβει το Twitter

NY Times: Ο Έλον Μασκ σκοπεύει να απολύσει 1.000 εργαζομένους μόλις αναλάβει το Twitter
Elon Musk AP

Δημοσίευμα των New York Times αποκαλύπτει τα επόμενα βήματα του Έλον Μασκ, μόλις ολοκληρωθεί η αγοροπωλησία του Twitter. Σκοπεύει να απολύσει 1.000 εργαζόμενους, για να πενταπλασιάσει τα έσοδα της πλατφόρμας.

Λίγο μετά την είδηση εξαγοράς του Twitter από τον Έλον Μασκ για 44δισ. δολάρια, κυκλοφόρησαν και οι πρώτες φήμες που ήθελαν πολλούς εργαζόμενους της πλατφόρμας να απολύονται, μετά την ολοκλήρωση της αγοροπωλησίας.

Οι φόβοι αυτοί, όπως φαίνεται, είναι βάσιμοι. Δημοσίευμα των New York Times μεταδίδει ότι ο επιχειρηματίας σκοπεύει να προχωρήσει σε απολύσεις και μάλιστα, φαίνεται να δίνει προτεραιότητα σε στελέχη της εταιρείας.

Το δημοσίευμα, που επικαλείται την παρουσίαση του επιχειρηματία σε επενδυτές, αναφέρει για το φετινό έτος, ότι το Twitter θα απασχολεί 9.225 εργαζόμενους, ενώ το 2023 θα μειωθεί σε 8.332.

Τα πλάνα του Μασκ για τα επόμενα χρόνια

Παρά τις πληροφορίες για απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, το ίδιο δημοσίευμα, επικαλούμενο τα επιχειρηματικά πλάνα του Μασκ για το Twitter, αναφέρει ότι φέρεται να σκέφτεται να κάνει χιλιάδες προσλήψεις μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, με στόχο να φτάσουν τις 11.000, με τους περισσότερους να είναι στον τομέα της μηχανικής.

Με σκοπό την αύξηση των εσόδων της εταιρείας, ο Έλον Μασκ έχει ήδη αποκαλύψει τις αλλαγές που πρόκειται να κάνει, μεταξύ αυτών και τη μηνιαία χρέωση ορισμένων χρηστών της πλατφόρμας.

Έχει προτείνει και το “λουκέτο” στα κεντρικά γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο ώστε να μειωθούν τα έξοδα και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ενδέχεται να υποστούν σημαντικές περικοπές μισθών. Στόχος είναι να πέσουν τα έξοδα κατά 3 εκατομμύρια.

Μέχρι το 2028, ο επιχειρηματίας οραματίζεται να έχει πενταπλασιάσει τον τζίρο εργασιών στα 26,4 δισ., τα 12 εξ αυτών θα προκύψουν από διαφημίσεις, ενώ άλλα 10 αναμένονται από συνδρομές.

Επιπλέον, φέρεται να είναι υπέρ και των πληρωμών των συνδρομών με κρυπτονόμισμα Dogecoin, για το οποίο έχει εκφραστεί… με τα καλύτερα λόγια το προηγούμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα