Νύχτα συγκρούσεων σε πόλεις της Τουρκίας

default image

Μία ακόμη νύχτα ταραχών και επεισοδίων έζησε η Τουρκία με τους διαδηλωτές σε πολλές πόλεις να κατακλύζουν τους δρόμους, να στήνουν οδοφράγματα και να έρχονται σε σύγκρουση με την αστυνομία (Vid)

Οι δρόμοι των πόλεων της Τουρκίας είναι ήρεμοι σήμερα το πρωί , τέταρτη ημέρα από την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, έπειτα από μία νύκτα συγκρούσεων διαδηλωτών με την αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη, την Αγκυρα και τη Σμύρνη.

Διαδηλωτές πέταξαν τη νύκτα εμπρηστικές βόμβες κατά των γραφείων του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στη Σμύρνη. Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα έδειχναν μέρος του κτιρίου στις φλόγες. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, η πυρκαγιά σβήστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Διαδηλωτές ξήλωσαν στάσεις λεωφορείων, οδικές πινακίδες και οδοστρώματα για να υψώσουν οδοφράγματα τη νύκτα σε μεγάλη λεωφόρο στην ακτή του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, όπου και σημειώθηκαν οι σφοδρότερες συγκρούσεις της χθεσινής νύκτας.

Οι δρόμοι γύρω από το γραφείο του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολή αποκλείστηκαν από την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει του διαδηλωτές τις πρώτες ώρες της Δευτέρας.

Στην κύρια οδική αρτηρία κοντά στο πρωθυπουργικό γραφείο, ένας διαδηλωτής κινήθηκε με μικρό εκσκαφέα εναντίον των αστυνομικών γραμμών, ενώ το πλήθος των διαδηλωτών ακολουθούσε. Σε κοντινό τέμενος, ιατρικό προσωπικό, ανάμεσά τους ασκούμενοι γιατροί, προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

Η αστυνομία πραγματοποίησε τη νύκτα επιδρομή εναντίον εμπορικού κέντρου στην Αγκυρα, όπου είχαν βρει καταφύγιο διαδηλωτές, και προχώρησε σε εκατοντάδες συλλήψεις.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα