Ο Αζέρος τραγουδιστής – επιχειρηματίας που έκλεισε το ραντεβού Τραμπ – Ρωσίδας

Ο Αζέρος τραγουδιστής – επιχειρηματίας που έκλεισε το ραντεβού Τραμπ – Ρωσίδας
In this Wednesday, Nov. 16, 2016 photo, Liberty University junior, Dustin Wahl, gestures during an interview in Lynchburg, Va. As Liberty University grew from a tiny Baptist college into a touchstone institution for evangelicals, it also became a hub of conservative politics, a revolving door of politicians and their surrogates courting young voters. But this year, the campus was in the spotlight for another reason: a rift caused by Donald Trump's candidacy that raised questions about the college president's influence, open discourse, and practicality versus principles in choosing a candidate. Wahl, who wrote the Liberty United Against Trump petition, said he felt the line was too blurred. (AP Photo/Steve Helber) AP

Κατ' εντολή ενός Αζέρου τραγουδιστή-επιχειρηματία έγινε η συνάντηση μεταξύ της Ρωσίδας δικηγόρου και του υιού Τραμπ, σύμφωνα με τον σύμβουλο που την οργάνωσε. Τι αναφέρει ο Λευκός Οίκος

Ο σύμβουλος δημοσίων σχέσεων που κανόνισε τη συνάντηση μεταξύ του γιου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και μιας Ρωσίδας δικηγόρου αποκάλυψε ότι το έκανε κατ’ εντολή του τραγουδιστή, συνθέτη και επιχειρηματία Εμίν Αγκαλάροφ, ο οποίος είναι πελάτης του.

Ο Αγκαλάροφ, γνωστότερος ως “Εμίν”, κατάγεται από το Αζερμπαϊτζάν αλλά η έδρα του είναι στη Μόσχα.

Ο Ρομπ Γκόλντστοουν στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι ο Αγκαλάροφ του ζήτησε να διευκολύνει μια συνάντηση μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ του νεότερου και της Ρωσίδας δικηγόρου Νατάλια Βεσελνίτσκαγια. Η τελευταία φέρεται ότι ισχυριζόταν πως διέθετε πληροφορίες σχετικές με την παράνομη χρηματοδότηση της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Γκόλντστοουν ανέφερε επίσης ότι η δικηγόρος ξεκίνησε τη συνάντηση κάνοντας μερικά σχόλια για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας. Μετά όμως άλλαξε θέμα και μίλησε για την απαγόρευση υιοθεσίας παιδιών από τη Ρωσία. Σε αυτό το σημείο, ο γιος του Τραμπ τερμάτισε τη συνάντηση.

“Δεν βγήκε τίποτα από αυτή τη συνάντηση και δεν υπήρξε συνέχεια μεταξύ των δύο πλευρών”, κατέληξε ο Γκόλντστοουν.

Όπως αναφέρεται σε ένα άρθρο του Politico από τον Μάιο του 2016, ο Εμίν Αγκαλάροφ και ο 60χρονος πατέρας του, Αράζ, γνωρίστηκαν με τον Ντόναλντ Τραμπ μέσω του διαγωνισμού Miss Universe, τα δικαιώματα του οποίου ανήκαν στον ρεπουμπλικάνο μέχρι και πριν από δύο χρόνια. Οι Αγκαλάροφ τον έπεισαν να διοργανώσει τον διαγωνισμό του 2013 στη Μόσχα, σε έναν συναυλιακό χώρο της ιδιοκτησίας τους, το Crocus City Hall, χωρητικότητας 7.500 θεατών. Ο Εμίν, που είναι επίσης εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου Crocus, τραγούδησε στον διαγωνισμό και κατόπιν εμφανίστηκε, μαζί με τον Τραμπ, σε ένα βίντεο κλιπ για την προώθησή του τραγουδιού In another life. Την επόμενη χρονιά, ο Τραμπ εμφανίστηκε σε άλλο ένα βίντεο να εύχεται “χρόνια πολλά” στον Εμίν για τα 35α γενέθλιά του.

Επιχείρηση υποβάθμισης από το Λευκό Οίκο

Δεν υπάρχει τίποτε το ανάρμοστο σε ό,τι αφορά μια συνάντηση που είχε ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με μια ρωσίδα δικηγόρο κατά τη διάρκεια της περυσινής προεκλογικής εκστρατείας, διαβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος σήμερα, προσθέτοντας πως η συνομιλία τους ήταν σύντομη και δεν δόθηκε «απολύτως καμία συνέχεια».

«Το μόνο πράγμα που θεωρώ ανάρμοστο όσον αφορά τη συνάντηση είναι ότι άνθρωποι διέρρευσαν πληροφορίες για τη συνάντηση αφού αποκαλύφθηκε οικειοθελώς», ανέφερε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων και πρόσθεσε ότι είναι σύνηθες φαινόμενο κατά τη διάρκεια προεκλογικών εκστρατειών να γίνονται τηλεφωνήματα από ανθρώπους που προσφέρουν πληροφορίες.

«Ο Ντον ο νεότερος είχε μια πολύ σύντομη συνάντηση μετά την οποία δεν υπήρξε απολύτως καμιά συνέχεια», επέμεινε η Σάντερς.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος διαβεβαίωσε μέσω Twitter ότι θα μοιραζόταν «ευχαρίστως» τις πληροφορίες που διαθέτει με την Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας εάν αποφασιστεί να κληθεί και να καταθέσει για τη συνάντηση που είχε με τη ρωσίδα δικηγόρο.

«Ευχαρίστως να συνεργαστώ με την επιτροπή και να μεταφέρω ό,τι γνωρίζω», έγραψε ο γιος του προέδρου των ΗΠΑ στο tweet αυτό, με το οποίο προφανώς σχολίαζε την πρόταση ενός ρεπουμπλικάνου, μέλους της Επιτροπής Πληροφοριών, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ να κληθεί να καταθέσει.

Ο Τραμπ ο νεότερος πάντως —σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς— προσέλαβε τον δικηγόρο Άλαν Φουτέρφας για να τον εκπροσωπήσει στις έρευνες που σχετίζονται με τη Ρωσία.

(Πηγές: Reuters, Politico.com)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα