Ο χαμός συνεχίζεται στη Βενεζουέλα: Δακρυγόνα και λιποταξίες

Ο χαμός συνεχίζεται στη Βενεζουέλα: Δακρυγόνα και λιποταξίες
Διαμαρτυρία αντιφρονούντων στη Βενεζουέλα AP

Με νύχια και με δόντια κρατά κλειστά τα σύνορα η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο την ίδια ώρα που παρατηρούνται φαινόμενα λιποταξίας.

Βενεζουελάνοι στρατιώτες έκαναν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσουν δεκάδες διαδηλωτές που ήθελαν να διασχίσουν μία γέφυρα στα σύνορα με την Κολομβία στην Ουρένια στην Πολιτεία Τάτσιρα (δυτική Βενεζουέλα).

Το Καράκας αποφάσισε να κλείσει τη γέφυρα αυτή, ανάμεσα σε άλλες, προκειμένου να εμποδίσει τη διέλευση της ανθρωπιστικής βοήθειας που επιθυμεί να εισαγάγει η αντιπολίτευση.

«Θέλουμε να εργαστούμε», φώναζε το πλήθος απέναντι στην Εθνοφρουρά της Βενεζουέλας και την αστυνομία με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων που απέκλεισαν τη γέφυρα Φρανσίσκο ντε Πάουλα Σανταντέρ, μία από τις τέσσερις που ενώνει την Πολιτεία Τάτσιρα με την Κολομβία.

Eν τω μεταξύ τρία μέλη της Εθνοφρουράς της Βενεζουέλας λιποτάκτησαν νωρίς το Σάββατο το πρωί, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Μετανάστευσης της Κολομβίας, λίγο πριν ξεκινήσει η σχεδιαζόμενη από την αντιπολίτευση προσπάθεια εισαγωγής βοήθειας στη χώρα. Οι στρατιώτες ζήτησαν βοήθεια από την υπηρεσία, ανέφερε.

Η αντιπολίτευση και χώρες που υποστηρίζουν το καραβάνι βοήθειας κάλεσαν επανειλημμένα το στρατό της Βενεζουέλας να αψηφήσει τις εντολές του προέδρου Νικολάς Μαδούρο να μην επιτρέψουν την είσοδο της βοήθειας στη χώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα