Ο δράστης του βιασμού που συγκλόνισε τον κόσμο καταδικάστηκε σε θάνατο αλλά δεν μετανόησε

default image

Διαβάστε τη σοκαριστική μαρτυρία ενός εκ των βιαστών και δολοφόνων της 23χρονης φοιτήτριας από το Νέο Δελχί που συγκλόνισε την ανθρωπότητα το 2012 (pics & vid)

Ενας από τους άνδρες που καταδικάσθηκαν σε θάνατο για τον βιασμό και το φόνο μιας φοιτήτριας στα τέλη του 2012 στο Νέο Δελχί, ένα έγκλημα που είχε προκαλέσει σοκ στην Ινδία και το εξωτερικό για την αγριότητά του, δεν έδειξε καμιά μεταμέλεια, μιλώντας στη βρετανίδα σκηνοθέτρια Λέσλι Άντγουιν, η οποία του πήρες πολύωρη συνέντευξη για της ανάγκες του ντοκιμαντέρ της “Η Κόρη της Ινδίας”.

Η ταινία της Άντγουιν πραγματεύεται το φρικτό έγκλημα που στοίχισε τη ζωή στην άτυχη 23χρονη, εκπαιδευόμενη φυσιοθεραπεύτρια από μεσοαστική οικογένεια της ινδικής πρωτεύουσας που δέχθηκε επίθεση σε ένα λεωφορείο που επέβαινε μαζί με το φίλο της από πέντε ενήλικες και έναν ανήλικο άνδρα, στις 16 Δεκεμβρίου 2012.

Η γυναίκα βιάστηκε επανειλημμένως και βασανίστηκε με την βοήθεια μίας μεταλλικής ράβδου και τόσο η ίδια όσο και ο φίλος της ξυλοκοπήθηκαν άγρια. Σύμφωνα με την αστυνομική έκθεση, οι κατηγορούμενοι έσβησαν τα φώτα του λεωφορείου και οδηγούσαν εκ περιτροπής το όχημα, ενώ δύο από αυτούς κρατούσαν ακινητοποιημένο το θύμα και ένας άλλος την βίαζε. Αφού αφαίρεσαν τμήμα των εντέρων του θύματος και την πέταξαν μαζί με τον φίλο της από το λεωφορείο εν κινήσει, στη συνέχεια επιχείρησαν να περάσουν από πάνω της με το όχημα, αλλά ο φίλος της την τράβηξε στην άκρη. Υπέκυψε στα τραύματά της μετά από νοσηλεία δύο εβδομάδων.

 

Ακριβώς λόγω των ανατριχιαστικών λεπτομέρειών του εγκλήματος, όταν η σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ πήγαινε να συναντήσει έναν εκ των δραστών, τον Μουκές Σινγκ, ήταν προετοιμασμένη να συναντήσει ένα τέρας, έναν ψυχοπαθή. “Αυτό που συνάντησα ήταν ακόμα χειρότερο” δηλώνει η ίδια.

“Αυτό που κατάλαβα παίρνοντάς του τη συνέντευξη και το οποίο βρήκα πιο τρομακτικό, είναι η ιδέα που έχει για τις γυναίκες και ο τρόπος με τον οποίο τις βλέπει”, είπε η Άντγουιν σε δημοσιογράφους.

“Δεν έδειξε καμιά μεταμέλεια, ούτε ένα δευτερόλεπτο μεταμέλειας σε 16 ώρες συνέντευξης. Στην πραγματικότητα ήταν το αντίθετο. Η στάση του Μουκές είναι να λέει ‘γιατί κάνουν ολόκληρη ιστορία, όλος ο κόσμος το κάνει'”, πρόσθεσε κατά την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ της στο Νέο Δελχί.

Στη συνέντευξή του, ο Σινγκ δηλώνει πως το θύμα δεν έπρεπε “να γυρνάει έξω στις 9 το βράδυ” και πως “σ’ έναν βιασμό, το κορίτσι ευθύνεται πολύ περισσότερο από το αγόρι”.

Ο ίδιος δεν έδειξε καμιά συγκίνηση όταν η Λέσλι Άντγουιν του διάβασε τον κατάλογο των φρικτών τραυμάτων που έφερε το θύμα.

“Συμπεριφέρεται σχεδόν σαν ένα ρομπότ. Δοκίμασα τα πάντα, όλα τα κόλπα που ήξερα για να δακρύσει ή για να δείξει κάποια μεταμέλεια”, είπε η σκηνοθέτρια.

Οι γονείς του θύματος καταδίκασαν τις δηλώσεις του Σινγκ, οι οποίες προκάλεσαν οργισμένες αντιδράσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές.

“Η ινδική κοινωνία είναι τέτοια που πιστεύει ότι ο βιασμός είναι κάτι φυσιολογικό, πως ο βιασμός αποτελεί μέρος της γυναικείας συνθήκης”, λέει ο κοινωνιολόγος Σιβ Βισβαναθάν.

“Η στάση μας έναντι του βιασμού καθιστά υπεύθυνο το θύμα και ο άνδρας ουδέποτε κατηγορείται”, προσθέτει.

Η επίθεση έφερε στο φως τη βία που υφίστανται οι γυναίκες στην Ινδία και επέφερε μια σκλήρυνση του νόμου για τη σεξουαλική βία.  Προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση και έγινε αφορμή για μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Ινδία.

 

Ο Σινγκ παραδέχθηκε πως οδηγούσε το λεωφορείο στο οποίο βιάσθηκε η νεαρή γυναίκα, αλλά αρνήθηκε ότι συμμετείχε στο βιασμό. Έχει ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης του.

Τρεις άλλοι άνδρες έχουν καταδικασθεί σε θάνατο ενώ ένας ανήλικος που συμμετείχε στην επίθεση καταδικάσθηκε σε φυλάκιση τριών ετών. Ένας άλλος ύποπτος για το βιασμό απεβίωσε στη φυλακή πριν από τη δίκη.

Το ντοκιμαντέρ πρόκειται να μεταδοθεί την Κυριακή στη Βρετανία, την Ινδία και άλλες πέντε χώρες.

Μπορείτε να δείτε το trailler στο βίντεο που ακολουθεί.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, BBC, Guardian, Reuters)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα