Τι γράφει ο απολαυστικός Βρετανός ηθοποιός Stephen Fry στο Twitter για τη χώρα μας. Δείτε φωτογραφίες που ανεβάζει

default image

Τι γράφει ο εκκεντρικός Βρετανός ηθοποιός Stephen Fry στο Twitter για τη χώρα μας. Δείτε φωτογραφίες που ανεβάζει

Υπέρμαχος της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, γνωστός φιλέλληνας και ένας από τους πιο γνωστούς και εκκεντρικούς Βρετανούς ηθοποιούς.

Ενδεικτικό της φήμης του, είναι το γεγονός ότι έχει πάνω από 5,5 εκατομμύρια followers στο Twitter.

Ο Stephen Fry βρέθηκε στη χώρα μας και το χάρηκε δεόντως. Στα πλαίσια του ταξιδιού του, επισκέφθηκε τους Δελφούς, την Ακρόπολη και άλλα αξιοθέατα, ενώ συναντήθηκε και με την Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία του είχε απευθύνει επίσημη πρόσκληση επίσκεψης, στα πλαίσια των προσπαθειών της για τόνωση του τουρισμού.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη τον συνόδευσε σήμερα κατά την περιήγησή του στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Κατά την ξενάγηση του στο Μουσείο, o Stephen Fry ενημερώθηκε για την ιστορία και τον πολιτισμό της αρχαίας Ελλάδας από τον πρόεδρο του Μουσείου Δημήτρη Παντερμαλή. Παράλληλα, ζήτησε και ο ίδιος πληροφορίες για ορισμένα από τα γλυπτά της αρχαϊκής εποχής.

Μετά το τέλος της ξενάγησης του, η υπουργός Τουρισμού δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενη που ήλθε στην Ελλάδα ο διάσημος ηθοποιός κ. Στίβεν Φράι. Τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό για τον τουρισμό είναι αισιόδοξα. Αλλά δεν εφησυχάζουμε. Χρειάζεται πολύ δουλειά να γίνει ακόμη. Ο κ. Φράι αγαπά την Ελλάδα και είναι πραγματικός φίλος της. Μέσω του twitter, αναπαράγει το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής και φιλόξενη χώρα. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την πατρίδα μας, την κρίσιμη αυτή περίοδο”.

Από την πλευρά, ο Βρετανός ηθοποιός τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι Βρετανοί τουρίστες αγαπούν την Ελλάδα και τη βλέπουν ως ένα ιδανικό, ασφαλή προορισμό για διακοπές. Ο παγκόσμιος πολιτισμός οφείλει πολλά στην Ελλάδα και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ, υπογράμμισε.

Όπως έγραψε ο ίδιος στο Twitter: “Δεν φαίνεται (η Ελλάδα) να έχει καταπονηθεί από την κρίση. Είναι πάντα φιλική και διασκεδαστική”. Νωρίτερα, έγραψε για την Ακρόπολη: “εκεί γεννήθηκαν τα πάντα”, δημοσιεύοντας και μία φωτογραφία από τον Παρθενώνα. Φτάνοντας στους Δελφούς έγραψε χαρακτηριστικά: “Τι να ρωτήσω την Πυθία στον ομφαλό της γης;”.

Μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα stephenfry.com δημοσίευσε πρόσφατα ένα μακροσκελές άρθρο του μέσω του οποίου κάνει τη δική του έκκληση στην Βρετανική κυβέρνηση να επιστρέψει τα μάρμαρα του Παρθενώνα.

Το άρθρο είναι εγκωμιαστικό για την πολιτιστική παράδοση της Ελλάδας, ξεκινά με μια εκτενή αναφορά στο “πιο υπέροχο, διάσημο μνημείο-αριστούργημα” τον Παρθενώνα, συνεχίζει με αναφορές στο νέο μουσείο της Ακρόπολης, παραθέτει ένα ποίημα του φιλέλληνα Μπάιρον και χαρακτηρίζει “στάση δικτάτορα” την πολιτική της Βρετανίας για τα ελγίνεια.

Απόσπασμα παλαιότερης εκπομπής του για την Ακρόπολη:

Πέραν των αρχαιοτήτων, ο Fry απαθανάτισε ελληνικά εδέσματα που δοκίμασε αλλά και τοπία που συνάντησε στο ταξίδι του.

Σημειώνεται, ότι ο Stephen Fry έγινε διάσημος από τους ρόλους του σε ταινίες όπως το “V for Vendetta” και “Η ταραγμένη ζωή του Όσκαρ Γουάιλντ”, αλλά και από τη σειρά του BBC, “Μαύρη Οχιά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα