Ο Έλον Μασκ είναι μεταξύ των celebrities που κάνουν ένεση 927 ευρώ, για να χάσουν κιλά

Ο Έλον Μασκ είναι μεταξύ των celebrities που κάνουν ένεση 927 ευρώ, για να χάσουν κιλά
O Έλον Μασκ. AP

Φάρμακο για τον διαβήτη, έγινε “το φάρμακο του Hollywood”, καθώς αποδείχθηκε πως οδηγεί σε γρήγορη απώλεια βάρους. Kυκλοφορεί σε δυο εκδόσεις. Αμφότερες έχουν έλλειψη στις ΗΠΑ.

Ο Έλον Μασκ έχει γενικά πολλές δουλειές, ως ο πλουσιότερος άνθρωπος που ζει στη Γη, ο οποίος έχει ως προτεραιότητα να μείνει σε αυτήν την κορυφή όπως ασχολείται με την τεχνολογία και το σύμπαν.

Σύμφωνα με την Daily Mail είναι και μεταξύ των διάσημων (η λίστα έχει πολλά μέλη του Hollywood και τη μισή Silicon Valley) που χρησιμοποιούν μια πολύ ιδιαίτερη μέθοδο για να χάσουν βάρος: ενέσεις αξίας 927 ευρώ (900 δολάρια) η μία, μια φορά την εβδομάδα.

Eν αντιθέσει με την συντριπτική πλειοψηφία (που δεν ξέρει, δεν απαντά) ο Μασκ ομολόγησε τη χρήση, μαζί με το fasting.

Το συγκεκριμένο φάρμακο περιέχει ουσία που προέκυψε για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2. Αποδείχθηκε λύση απώλειας βάρους, με ταχεία δράση.

Στο επίκεντρο βρίσκεται το δραστικό συστατικό που λέγεται σεμαγλουτίδη.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε το Μάρτιο του 2021 είχε ενημερώσει ότι σχεδόν 2000 συμμετέχοντες από 16 χώρες, οι οποίοι ήταν παχύσαρκοι και είχαν υποκείμενα νοσήματα, έκαναν εβδομαδιαίες ενέσεις για 68 εβδομάδες. Έχασαν κατά μέσο όρο 15.3 κιλά, με τις μεγαλύτερες μειώσεις να παρατηρούνται στην περίμετρο της μέσης.

Αναφέρθηκαν ως παρενέργειες η ναυτία, η διάρροια, ο εμετός και η δυσκοιλιότητα.

Η ένεση γίνεται στο στομάχι, το μηρό ή το χέρι και καταστέλλει άμεσα την όρεξη του χρήστη, ελέγχοντας το σάκχαρο και το βάρος.

Τα δυο φάρμακα (ανήκουν στην ίδια εταιρία της Δανίας) που περιέχουν σεμαγλουτίδη πήραν την έγκριση του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων. Το ένα (Ozempic) για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2 πήρε άδεια το 2017 -με τη χρήση του ως συμπληρώματος απώλειας βάρους να είναι εκτός ετικέτας- και το άλλο (Wegovy) για την απώλεια βάρους, το 2021.

Η ζήτηση έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα που όσοι πραγματικά τα χρειάζονται (όσοι παλεύουν να ρίξουν το σάκχαρο τους), δεν μπορούν να το βρουν εύκολα, καθώς είναι σε έλλειψη.

Η δράση της ουσίας έγινε γνωστή παντού, μέσω του TikTok το περασμένο καλοκαίρι και χάριν των φημών που ήθελαν την Κιμ Καρντάσιαν να την παίρνει και να κάνει το 25% του σωματικού της λίπους, σε 18% μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ακολούθησε άρθρο του Variety, σύμφωνα με το οποίο η συγκεκριμένη ουσία ανήκει σε όσα κάνουν οι διασημότητες, όπως προετοιμάζονται για μια δημόσια εμφάνιση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα