Ο Ερντογάν κουνάει το δάχτυλο στη Σουηδία: “Να κάνει αυτά που είχαμε πει”

Ο Ερντογάν κουνάει το δάχτυλο στη Σουηδία: “Να κάνει αυτά που είχαμε πει”
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 2022 Manu Fernandez/AP Photo

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν "διέγνωσε" ότι η Σουηδία δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και της κούνησε το δάχτυλο.

Για να μην έχει κανείς καμία αμφιβολία ότι η Τουρκία παρακολουθεί τη διαδικασία “συμμόρφωσης” της Σουηδίας και της Φινλανδίας στις απαιτήσεις για την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε το δικό του μήνυμα.

Μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου τη Δευτέρα ο Τούρκος πρόεδρος άφησε αιχμές εναντίον της Σουηδίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ανά πάσα στιγμή η Τουρκία μπορεί να μπλοκάρει τη διαδικασία.

“Θα ήθελα για μία ακόμη φορά να υπενθυμίσω ότι θα παγώσουμε τη διαδικασία εάν οι χώρες αυτές δεν λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να εκπληρώσουν τους όρους μας. Η Σουηδία δεν δίνει καλή εικόνα ως προς αυτό, κυρίως με δηλώσεις που έχουν να κάνουν με την αντιπολίτευση. Η στάση μας είναι ξεκάθαρη, τα υπόλοιπα τα ξέρουν οι ίδιοι” είπε σε μάλλον απειλητικό τόνο ο Ερντογάν.

Η Τουρκία, μεταξύ άλλων, έχει απαιτήσει την έκδοση 70 και πλέον Σουηδών πολιτών κουρδικής καταγωγής στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η βουλεύτρια Αμινέ Κακαμπάβε.

Μιλώντας, τέλος, για την οικονομική δυσπραγία στην Τουρκία, ο Ερντογάν θέλησε και πάλι να παρουσιάσει μία τελείως διαφορετική, “ειδυλλιακή” εικόνα.

“Τα τελευταία 20 χρόνια ο αριθμός των οχημάτων στους δρόμους μας τροπλασιάστηκε, έχουμε πλέον 26 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Ο κόσμος δυσκολεύεται να βρει αυτοκίνητα να αγοράσει. Τις ύπουλες προθέσεις πίσω από τις συκοφαντίες και τα ψέματα τα γνωρίζουμε πολύ καλα” υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα