Ισπανία: Ο Κασάδο κάνει στροφή στο κέντρο και “κρύβει” τον Αθνάρ

Ισπανία: Ο Κασάδο κάνει στροφή στο κέντρο και “κρύβει” τον Αθνάρ
Ο Πάμπλο Κασάδο AP

Το απογοητευτικό αποτέλεσμα στις βουλευτικές εκλογές ωθεί την ισπανική δεξιά και τον ηγέτη της σε αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης.

Μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές της 28ης Απριλίου (όταν παραλίγο να χάσει ακόμα και τη δεύτερη θέση από τους Πολίτες), το Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας αλλάζει στρατηγική.

Ο ηγέτης του ιστορικού δεξιού σχηματισμού της Ισπανίας Πάμπλο Κασάδο όχι μόνο κάνει στροφή στο κέντρο αλλά φροντίζει να “κρύβει” από την προεκλογική του εκστρατεία τον άλλοτε Πρωθυπουργό και προκάτοχό του Χοσέ Μαρία Αθνάρ του οποίου οι πολιτικοί φίλοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην καμπάνια των βουλευτικών εκλογών.

Τα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Κασάδο επιχειρεί να απομακρύνει από το περιβάλλον των συμβούλων του ανθρώπους όπως ο Χαβιέρ Φερνάντεθ Λασκέτι που θεωρούνται πιστοί στον Αθνάρ και πολιτικά στελέχη του βρίσκονται στο ευρύτερο περιβάλλον του πρώην Ισπανού Πρωθυπουργού.

Την ίδια ώρα, ο 37χρονος ηγέτης επιχειρεί να υιοθετήσει ένα πιο νηφάλιο λόγο χωρίς ακροδεξιές αναφορές με ένα άρωμα ευρωπαϊκό προσπαθώντας να προσεγγίσει ένα πιο μετριοπαθές κοινό.

Ισως γιατί αποδείχθηκε στην πράξη ότι ο εναγκαλισμός με το ακροδεξιό vox πριν από τις βουλευτικές εκλογές δεν βοήθησε στο αποτέλεσμα. Το αντίθετο θα έλεγε κανείς…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα