Ο Κιμ Γιόνγκ Ουν εκτόξευσε ακόμη 2 βαλλιστικούς πυραύλους

Ο Κιμ Γιόνγκ Ουν εκτόξευσε ακόμη 2 βαλλιστικούς πυραύλους

Αμερικανός αξιωματούχος γνωστοποίησε πως η Βόρειος Κορέα προχώρησε σε μια ακόμη δοκιμή πυρηνικών κεφαλών, παραβιάζοντας τις αποφάσεις του ΟΗΕ (Pics)

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους, μερικές ημέρες μετά την εντολή που έδωσε ο ηγέτης της Κιμ Γιονγκ Ουν για τη δοκιμή πυρηνικών κεφαλών, δήλωσε χθες Αμερικανός αξιωματούχος της Άμυνας.

"Οι ΗΠΑ εντόπισαν την εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα. Κανένας από αυτούς τους δύο δεν συνιστά απειλή για τις ΗΠΑ ή για τους συμμάχους μας στην περιοχή", σημείωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, διευκρινίζοντας ότι οι βολές αυτές συνιστούν "παραβίαση πολλών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ".

Ο Κιμ Γιόνγκ Ουν εκτόξευσε ακόμη 2 βαλλιστικούς πυραύλους

Πρόκειται, σύμφωνα με την ίδια πηγή, για βαλλιστικούς πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς Nodong.

Η Νότια Κορέα είχε ανακοινώσει νωρίτερα χθες ότι είχε ριφθεί μόνον ένας βαλλιστικός πύραυλος, ο οποίος είχε πέσει στη θάλασσα, ανοιχτά της ανατολικής της ακτής.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε εξάλλου χθες το βράδυ, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του ότι "παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο".

Ο Κιμ Γιόνγκ Ουν εκτόξευσε ακόμη 2 βαλλιστικούς πυραύλους

"Καλούμε εκ νέου τη Βόρεια Κορέα να απόσχει από οποιαδήποτε ενέργεια θα προκαλέσει όξυνση των εντάσεων στην περιοχή και να επικεντρωθεί περισσότερο στη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων για τον σεβασμό των διεθνών υποχρεώσεων και δεσμεύσεών της", προσέθετε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ανακοίνωσή του, στην οποία κατέληγε λέγοντας ότι "οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στη δέσμευσή τους για την υπεράσπιση των συμμάχων τους".

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βόρειος Κορέα: Καρέ - καρέ η στιγμή της κλοπής της σημαίας, που καταδίκασε φοιτητή σε 15 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας

Ο Κιμ πατάει το κουμπί: Εξήγγειλε δοκιμή πυρηνικής κεφαλής

Βόρεια Κορέα: Οι φωτογραφίες που ο Κιμ δεν θέλει να δεις

Ο Κιμ Γιόνγκ Ουν διέταξε την αναβάθμιση της ικανότητας πυρηνικής επίθεσης

SHARE:

24Media Network