Ο κληρονόμος της Samsung καταδικάστηκε για παράνομη χρήση αναισθητικών φαρμάκων

Ο κληρονόμος της Samsung καταδικάστηκε για παράνομη χρήση αναισθητικών φαρμάκων
Lee Jae-yong AP

Για παράνομη κατοχή και χρήση αναισθητικών φαρμάκων καταδικάστηκε ο κληρονόμος της Samsung, Lee Jae-yong. Του επιβλήθηκε πρόστιμο περίπου ίσο με το 0,0006 τοις εκατό της περιουσίας του.

Ο κληρονόμος της Samsung , Lee Jae-yong καταδικάστηκε σήμερα Τρίτη, για παράνομη κατοχή και χρήση του αναισθητικού φαρμάκου προποφόλη. Ο αντιπρόεδρος της μεγαλύτερης εταιρείας smartphone και semiconductors στον κόσμο και σύμφωνα με το Forbes ο 238ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, οφείλει να καταθέσει πρόστιμο 70 εκατομμυρίων γουάν (δηλαδή κάτι περισσότερο από 5 εκατομμύρια ευρώ).

Το ποσό αποτελεί περίπου το 0,0006% της συνολικής περιουσίας του δισεκατομμυριούχου.

Κρίθηκε ένοχος, για κατ’ επανάληψη χρήση του αναισθητικού φαρμάκου σε κλινική πλαστικής χειρουργικής στη Σεούλ, δεκάδες φορές μέσα σε διάρκεια αρκετών ετών και συγκεκριμένα από το 2015 μέχρι και το 2020.

Η προποφόλη, που διατίθεται στο εμπόριο ως Diprivan μεταξύ άλλων, είναι φάρμακο βραχείας δράσης που οδηγεί σε μειωμένο επίπεδο συνείδησης και έλλειψη μνήμης για συμβάντα. Οι χρήσεις της περιλαμβάνουν την έναρξη και τη συντήρηση γενικής αναισθησίας, την καταστολή σε μηχανικά αεριζόμενους ενήλικες και την διεγχειρητική καταστολή.

Δεν είναι λίγες οι φορές που γιατροί έχουν βρεθεί στο στόχαστρο μετά από περιστατικά παροχής προποφόλης για μη ιατρικούς σκοπούς. Η υπερβολική κατανάλωση της, μάλιστα ήταν και η αιτία θανάτου του ποπ σταρ Μάικλ Τζάκσον το 2009.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο Lee βρίσκεται στην αίθουσα δικαστηρίου. Ο αμφιλεγόμενος κληρονόμος αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή τον Αύγουστο του 2021, έχοντας περάσει περίπου 20 μήνες στην φυλακή για δωροδοκία και υπεξαίρεση.

Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι ο Lee έκανε χρήση προποφόλης με το πρόσχημα μιας θεραπείας προσώπου. Ο δικηγόρος του από την άλλη επικαλέστηκε ψυχολογικούς λόγους και συγκεκριμένα, άγχος που σχετίζεται με την νοσηλεία του πατέρα του επιχειρηματία αλλά και τις συνεχείς δικαστικές του διαμάχες. Ο ίδιος δήλωσε ένοχος για όλες τις κατηγορίες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα