Ο κυκλώνας χοακίν βύθισε το El Faro. Καμία ελπίδα για επιζώντες

Ο κυκλώνας χοακίν βύθισε το El Faro. Καμία ελπίδα για επιζώντες

Το φορτηγό πλοίο El Faro βυθίστηκε, μια σορός εντοπίστηκε στην θάλασσα. Δεν εντοπίστηκαν επιζώντες

Το Λιμενικό Σώμα των ΗΠΑ επιβεβαίωσε σήμερα ότι εντόπισε μια σορό και μια σωστική λέμβο, που ήταν άδεια και κατεστραμμένη, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έρευνας που διεξάγει για το φορτηγό πλοίο El Faro, το οποίο όπως όλα δείχνουν βυθίστηκε, αφού τα ίχνη του έχουν χαθεί από την περασμένη Πέμπτη στα ανοιχτά των Μπαχαμών, καθώς έπλεε σε περιοχή που επλήγη από τον τυφώνα Χοακίν.

Οι άνδρες του λιμενικού δεν αναζητούν πλέον το πλοίο, που εξέπεμψε σήμα κινδύνου πριν από 4 ημέρες, επισήμανε ο πλοίαρχος Μάρκ Φέντορ.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι συνεχίζονται οι έρευνες από αέρος για το 33μελές πλήρωμα –28 Αμερικανοί ναυτικοί και 5 Πολωνοί– αναγνώρισε ωστόσο ότι δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί.

«Συνεχίζουμε να αναζητάμε επιζώντες, οποιαδήποτε ένδειξη ζωής» είπε σε δημοσιογράφους στο Μαϊάμι.

Η ταυτοποίηση της σορού δεν κατέστη δυνατή, ενώ το θύμα εντοπίστηκε να φορά μια θερμική στολή εμβαπτίσεως χθες, σύμφωνα με τον Φέντορ.

Η σωστική λέμβος είναι μία από τις δύο με τις οποίες ήταν εφοδιασμένο το πλοίο και η καθεμία εξ αυτών έχει χωρητικότητα 43 ανθρώπων.

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, μήκους 224 μέτρων, απέπλευσε από τον Τζάκσονβιλ της Φλόριντας την Πέμπτη με προορισμό το Σαν Χουάν, στο Πουέρτο Ρίκο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network