Ο Μακρόν διατηρεί τον ‘κόκκινο συναγερμό’ μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ

Ο Μακρόν διατηρεί τον ‘κόκκινο συναγερμό’ μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ
French President Emmanuel Macron, second left, flanked by Secretary General of the Elysee presidential Palace Alexis Kohler, left, and Admiral Bernard Rogel, third left, chairs a Defense Council at the Elysee Palace in Paris Wednesday May 24, 2017, one day after a suicide bomber detonated his explosives at the Ariana Grande concert in Manchester. With France still under a state of emergency after a string of IS attacks, Macron is holding a special security council meeting Wednesday. (Stephane de Sakutin, Pool via AP) AP

Παρατείνει ο Μακρόν την "κατάσταση εκτάκτου ανάγκης" που επέβαλε ο προκάτοχός, Φρανσουά Ολάντ, ενώ προαναγγέλλει νέο αντιτρομοκρατικό νόμο και σώμα καταπολέμησης της ισλαμικής τρομοκρατίας με έδρα το "Ελιζέ"

Την επομένη των τραγικών γεγονότων στο Μάντσεστερ, που στοίχισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συγκάλεσε συμβούλιο Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας, στο οποίο αποφασίστηκε η παράταση της “κατάστασης εκτάκτου ανάγκης” στη χώρα, όπως είχε ενεργοποιηθεί μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Παρίσι και Νίκαια.

Σε ανακοίνωσή της, η γαλλική προεδρία τόνισε πως ο Εμανουέλ Μακρόν μετέφερε την αλληλεγγύη του στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ εξετάστηκαν οι τρόποι συμβολής της Γαλλίας στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και στη Βρετανία. Με αφορμή την επίθεση στο Μάντσεστερ λοιπόν, ο Εμανουέλ Μακρόν και η κυβέρνησή του επέλεξαν να παρατείνουν την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, που θα έμενε σε ισχύ ως τις 15 Ιουλίου, μέχρι και την 1η Νοέμβρη.

Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε από την κυβέρνηση να συνταχθεί νέο νομοσχέδιο, για την πρόταση ολοκληρωμένου αντιτρομοκρατικού νόμου που θα αντιμετωπίζει τις απειλές για επιθέσεις σε γαλλικό έδαφος εκτός πλαισίου “κατάστασης εκτάκτου ανάγκης”. Το νομοσχέδιο μάλιστα αναμένεται να έρθει στο γαλλικό κοινοβούλιο τις προσεχείς εβδομάδες.

Τέλος, ο Εμανουέλ Μακρόν προχωρά στη σύσταση ειδικής μονάδας αντιμετώπισης ισλαμικής τρομοκρατίας, η οποία και θα εδρεύει εντός του προεδρικού Μεγάρου.

Stephane de Sakutin, Pool via AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα