Ο μοιραίος έρωτας με τον 26χρονο βομβιστή και η πλύση εγκεφάλου για το Ισλάμ

default image

Η σύζυγος του νεκρού βομβιστή Ταμερλάν Τσαρνάεφ που ασπάστηκε το Ισλάμ και εγκατέλειψε τις σπουδές της. Τι δηλώνουν φίλοι και συμμαθητές της για την γνωριμία που έμελλε να αλλάξει τη ζωή της (Pics)

Η Daily Mail φέρνει στο φως προσωπικές φωτογραφίες της συζύγου του Ταμερλάν Τσαρνάεφ η οποία, όπως υποστηρίζουν φίλοι και συγγενείς της, “μεταλλάχθηκε” για χάρη του.

Πρόκειται για κόρη γνωστού Αμερικανού γιατρού που όπως καταδεικνύουν οι εικόνες, από μία κλασική νεαρή Αμερικανίδα εξελίχθηκε σε φανατική οπαδό του Ισλάμ, φορώντας μπούργκα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η ίδια από μικρή ονειρευόταν να εισαχθεί σε κολέγιο και μετά να μπει στο Ειρηνευτικό Σώμα.

Στα 21 της παντρεύτηκε με τον Ταμερλάν και σήμερα έχουν μαζί ένα παιδί, την Ζαχάρα η οποία είναι 3 ετών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των φίλων της, η ίδια ασπάστηκε το Ισλάμ, φόρεσε μαντήλα και άλλαξε τόσο πολύ που δεν μπορούσε κανείς να κατανοήσει την συμπεριφορά της.

Η Κάθριν, η οποία αυτές τις ημέρες παρέμεινε στο σπίτι των γονιών της στο Ρόουντ Άιλαντ, επέστρεψε στην περιοχή Κέμπριτζ, στο σπίτι το οποίο μοιραζόταν με τον άνδρα της.

Χωρίς να μιλήσει στους παρόντες δημοσιογράφους, μπήκε αστραπιαία στο σπίτι για να πάρει κάποια πράγματα και την γάτα της και επέστρεψε στο αυτοκίνητο, όπου είχε και την κόρη της.

“Στα θύματα των αδερφών Τσαρνάεβ συγκαταλέγονται δύο ακόμα άνθρωποι: η σύζυγός και η τριών ετών κορούλα του μεγάλου αδερφού Ταμερλάν, του ανθρώπου που αιματοκύλησε τη Βοστώνη, σκορπίζοντας τον θάνατο και το πένθος” αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Ο στενός οικογενειακός της κύκλος διευκρινίζει ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που υπέστη πλύση εγκεφάλου από τον σύζυγό της με αποτέλεσμα να μεταμορφωθεί πλήρως.

“Στο Λύκειο ήταν ένα χαρούμενο και πανέμορφο κορίτσι που συνήθιζε να λέει στους συμμαθητές της: Κάνε κάτι ή σταμάτα να διαμαρτύρεσαι!”, σημειώνεται στη βρετανική ιστοσελίδα.

Οι φίλοι της από το σχολείο Daisyville Middle School υποστηρίζουν ότι “δεν ήταν η κοπέλα που είχαν γνωρίσει κατά τη διάρκεια των σχολικών χρόνων, αλλά μία εντελώς διαφορετική προσωπικότητα”.

Ακόμη ισχυρίζονται ότι “δεν περίμεναν να παντρευτεί τόσο νωρίς και να εγκαταλείψει τα όνειρα της”, ενώ κανείς δεν είναι σε θέση να καταλάβει σε τι οφείλεται η τόσο μεγάλη αλλαγή της.

Ένας συμμαθητής της υποστηρίζει πως “το πιο σοκαριστικό πράγμα είναι ότι τίποτα δεν έκανε την Κάθριν διαφορετική, παρά μόνο η γνωριμία της με το σύζυγό της”.

Η γνωριμία – κλειδί για την τεράστια αλλαγή

Η Κάθριν φοιτούσε στο Sussex University, στη Βοστώνη, όταν γνώρισε τον νεαρό αθλητή.

Μετά από αυτήν τη γνωριμία, εγκατέλειψε τις σπουδές της και ιεράρχησε εντελώς διαφορετικά τις προτεραιότητές της. Μάλιστα άλλαξε και ντύσιμο, και ντυνόταν πλέον με τσαντόρ ή μαντίλια για να καλύπτει το κεφάλι της.

Η σχέση τους ήταν τόσο έντονη, που ούτε η σύλληψη του για βίαιη επίθεση εναντίον της το 2009 δεν μπορούσε να μπει ανάμεσά τους.

Η επιρροή που της ασκούσε ήταν τέτοια, που η Κάθριν δεν μπορούσε μακριά του ακόμα και όταν την κακομεταχειριζόταν, ενώ αντιθέτως πάντα τον χαρακτήριζε ως “έναν πολύ καλό άνθρωπο”.

Το χαρούμενο και δραστήριο κορίτσι σε ηλικία μόλις 21 ετών, και αφού ασπάστηκε το Ισλάμ, είχε ήδη παντρευτεί τον άντρα που τη μάγεψε και έφερε στον κόσμο την κορούλα τους.

Οι ερευνητές της υπόθεσης καθιστούν την Κάθριν βασικό μάρτυρα, ενώ αναρωτιούνται κατά πόσο γνώριζε τις κινήσεις αλλά και τις επαφές του συζύγου της.

Ένα ταξίδι τους στη Μαχακάλα του Νταγκεστάν το 2011 κινεί τς υποψίες των ερευνητών και οι ίδιοι προσπαθούν να διαπιστώσουν αν ο Τσαρνάεβ συναντήθηκε με τον διαβόητο Γκαζιμούραντ Ντολγκάτοβ, ο οποίος σκοτώθηκε το 2012 σε συμπλοκή με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφάλειας.

Μάλιστα, ο Τσαρνάεβ βρισκόταν υπό την παρακολούθηση του FBI κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού.

 
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα