O Μπαράκ Ομπάμα εκλήθη να υπηρετήσει ως ένορκος σε δικαστήριο του Σικάγο

O Μπαράκ Ομπάμα εκλήθη να υπηρετήσει ως ένορκος σε δικαστήριο του Σικάγο
ap

Ο Ομπάμα έφτασε στο δικαστήριο του Σικάγο με αυτοκινητοπομπή και ανέβηκε από το υπόγειο γκαράζ με ασανσέρ που χρησιμοποιούν μόνο οι δικαστές. Η σύντομη παρουσία του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ στο κτίριο μονοπώλησε το ενδιαφέρον και τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα παρουσιάστηκε την Τετάρτη ενώπιον ενός δικαστηρίου της γενέτειράς του Σικάγο αποκρινόμενος, όπως κάθε Αμερικανός πολίτης, στο αίτημα να υπηρετήσει ως ένορκος.

Ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ απαλλάχθηκε γρήγορα από το δικαστήριο, αφού αποκλείστηκε έναντι άλλων υποψηφίων, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Chicago Tribune.

Παρόλο που δεν θα είναι τελικά ένορκος, έστω και η σύντομη παρουσία του Ομπάμα στο δικαστήριο τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας. «Είναι φοβερός!», δήλωσε ένας υπάλληλος του δικαστηρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα.

ap

 

Η Κέλι Μπούλικ, μια άλλη υποψήφια ένορκος δήλωσε ότι ένιωσε «σαν βούτυρο που λιώνει», όταν του έσφιξε το χέρι.

Ο Ομπάμα έφτασε με μια αυτοκινητοπομπή, συνοδευόμενος από τους σωματοφύλακές τους, ενώ έξω από το δικαστήριο τον ανέμεναν αρκετοί Αμερικανοί που ήθελαν να τους υπογράψει το βιβλίο του.

Πρώην καθηγητής νομικής, ο Ομπάμα ανέμενε όπως και οι υπόλοιποι συμπολίτες του που είχαν κληρωθεί για να δει αν θα τον επιλέξουν για ένορκο. Δεν είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος που καλείται να συμμετάσχει σε σώμα ενόρκων. Ο προκάτοχός του Τζορτζ Ου. Μπους είχε κληθεί το 2015 στο Τέξας, όμως επίσης τελικά απαλλάχθηκε.

ap

ap

 
People rush the doors of the jury assembly room as former President Barack Obama departs after being dismissed from jury duty in the Daley Center on Wednesday, Nov. 8, 2017, in Chicago. For his time served, Obama is in line to be paid $17.20. (AP Photo/Charles Rex Arbogast) ap

 

( Φωτογραφίες: Thomas Pearson/Social Media via Reuters, Nancy Stone/Chicago Tribune via AP, Kevin Tanaka/Sun Times via AP, Charles Rex Arbogast/AP)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα