Ο Μπερσάνι απορρίπτει μία κυβέρνηση ευρείας συμμετοχής

default image

''Λέμε όχι σε κυβέρνηση ευρείας συμμετοχής διότι δεν αποτελεί λύση στα προβλήματα'', δηλώνει ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι. Πώς σχολιάζει τον Μπέππε Γκρίλλο

Την αντίθεσή του σε μια λύση συγκυβέρνησης με την κεντροδεξιά επανέλαβε ο επικεφαλής της ιταλικής προοδευτικής παράταξης, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, σε συγκέντρωση ”κατά της φτώχειας και για μια κυβέρνηση πραγματικής αλλαγής”, που το ”Δημοκρατικό Κόμμα” οργάνωσε στην περιφερειακή συνοικία της Αιώνιας Πόλης ”Κορβιάλε”.

”Πρέπει να εξηγήσουμε για ποιο λόγο δεν θέλουμε την κυβέρνηση ευρείας συμμετοχής: διότι δεν αποτελεί λύση για τα προβλήματα της χώρας”, τόνισε ο Μπερσάνι.

”Δεν πρόκειται να ενδώσω στις πιέσεις του Μπερλουσκόνι”, πρόσθεσε ο γραμματέας των Δημοκρατικών, ο οποίος, στην συνέχεια, κατηγόρησε την ιταλική κεντροδεξιά ότι ”αναφέρεται, τώρα, στην ανάγκη να καταπολεμηθεί η κρίση, ενώ επί χρόνια, επέμενε ότι τα εστιατόρια ήταν γεμάτα και όλα πήγαιναν μια χαρά”.

Σε ότι αφορά το πολιτικό του μέλλον, ο υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροαριστεράς υπογράμμισε: ”το έχω πει, πλέον, και στα κινέζικα, ότι θα παραμείνω στο προσκήνιο μόνον αν είμαι χρήσιμος. Διαφορετικά, αν κριθεί ότι αποτελώ εμπόδιο, θα κάνω βήμα πίσω”.

Αναφερόμενος, τέλος, στον Μπέππε Γκρίλλο, ο Μπερσάνι δήλωσε με νόημα ότι ”η αλαζονική στάση ταπεινώνει μόνον όποιον την υιοθετεί”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα