Ο Μπολσονάρο πανηγύρισε τη σύλληψη του Ιταλού “τρομοκράτη” Μπατίστι

Ο Μπολσονάρο πανηγύρισε τη σύλληψη του Ιταλού “τρομοκράτη” Μπατίστι
O Zάιχ Μπολσονάρο AP

Ο Ζάιχ Μπολσονάρο έκανε δώρο στον Ματέο Σαλβίνι την παράδοση του Τζέζαρε Μπατίστι τη σύλληψη του οποίου πανηγύρισε.

Λίγο μετά την εκλογή του ο Ζάιχ Μπολσονάρο είχε υποσχεθεί στον Ματέο Σαλβίνι…πεσκέσι την παράδοση του Τζέσαρε Μπατίστι. Ελάχιστες ημέρες μετά την ορκωμοσία του νέου Βραζιλιάνου προέδρου, η υπόσχεση αυτή έγινε πραγματικότητα.

Ο 64χρονος Ιταλός κομμουνιστής, που έχει καταδικαστεί σε δύο φορές ισόβια για τρομοκρατική δράση και κατηγορείται για τέσσερις φόνους στην πατρίδα του, πρόκειιται σύντομα να εκδοθεί στην Ιταλία. Ο Μπατίστι πέρασε πολλά χρόνια από τη ζωή του στη Βραζιλία ως πολιτικός πρόσφυγας. Η κυβέρνηση Λούλα ουδέποτε εξέφρασε επιθυμία να τον εκδώσει στην Ιταλία, όμως ο Μιχέλ Τεμέρ, που ανέλαβε την εξουσία μετά από την καθαίρεση της Ντίλμα Ρούσεφ είχε διαφορετική άποψη.

Ουσιαστικά, επί Τεμέρ μπήκαν οι βάσεις έτσι ώστε ο Μπατίστι να επιστρέψει στη χώρα του, παρά τη θέλησή του. Και αφού συνελήφθη στη Βολιβία, η επιθυμία του Σαλβίνι θα πάρει σάρκα και οστά.

Ο Μπολσονάρο στο twitter όχι μόνο έσπευσε να πανηγυρίσει αλλά ήταν λάβρος κατά του Λούλα: “Επιτέλους, δικαιοσύνη για τον ιταλό δολοφόνο και ομοϊδεάτη μίας εκ των πιο διεφθαρμένων κυβερνήσεων από καταβολής κόσμου” έγραψε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος. Σαφές το υπονοούμενο…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα