Ο Ντόναλντ Τραμπ απέλυσε σύμβουλο που σχολίασε την αποπομπή Τίλερσον

President Donald Trump pauses as he arrives to speak about the mass shooting at a South Florida High School from the White House, Thursday, Feb. 15, 2018, in Washington. (AP Photo/Carolyn Kaster)
President Donald Trump pauses as he arrives to speak about the mass shooting at a South Florida High School from the White House, Thursday, Feb. 15, 2018, in Washington. (AP Photo/Carolyn Kaster) AP

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέλυσε έναν σύμβουλο του Τίλερσον που σχολίασε την αποπομπή του πρώην υπουργού, ο οποίος με τη σειρά του δήλωσε ότι θα αποχωρήσει στις 31 Μαρτίου

Ο Στιβ Γκολντστάιν, ένας από τους πλέον υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αμερικανικής διπλωματίας, απολύθηκε με τη σειρά του σήμερα έπειτα από απόφαση του Λευκού Οίκου, αφού σχολίασε δημοσίως την αποπομπή του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον.

«Ο υπουργός (Εξωτερικών) δεν μίλησε με τον πρόεδρο το πρωί και αγνοεί τους λόγους» είχε δηλώσει ο Γκολντστάιν.

«Ανυπομονώ να ξεκουραστώ» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υφυπουργός Εξωτερικών σχολιάζοντας την απομάκρυνσή του.

Ο Τίλερσον αποχωρεί έως 31 Μαρτίου

Ο Ρεξ Τίλερσομ δήλωσε ότι θα διαβιβάσει τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) όλες τις αρμοδιότητές του στον υφυπουργό Εξωτερικών Τζον Σάλιβαν και θα αποχωρήσει από το πόστο του στο τέλος του μήνα.

«Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι η διασφάλιση μιας ομαλής και ήπιας μετάβασης σε μια περίοδο που η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικές πολιτικές και εθνικής ασφάλειας προσκλήσεις», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τίλερσον στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Τραμπ καρατόμησε τον Τίλερσον - Στη θέση του ο Μάικ Πομπέο

Τζίνα Χάσπελ: Ποια είναι η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της CIA

ADVERTISING

SHARE: