Ο Ομπάμα σκέφτεται να έρθει στην Ελλάδα

default image

Από την ελληνική κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν τις σχετικές πληροφορίες, ωστόσο φαίνεται πως τόσο στην Ουάσινγκτον όσο και στην Αθήνα θα ήθελαν να γίνει αυτό το ταξίδι, με κύριο θέμα το χρέος

Το τελευταίο ταξίδι του Μπαράκ Ομπάμα ως Προέδρου των ΗΠΑ φαίνεται πως θα είναι στην Αθήνα και μάλιστα σε μία χρονική συγκυρία κατά την οποία ζωντανεύει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος, με τη Ουάσινγκτον να πιέζει για λύση και το Βερολίνο να εμφανίζεται απρόθυμο λόγω των γερμανικών εκλογών του 2017.

Πληροφορίες από τις ΗΠΑ αναφέρουν ότι ο απερχόμενος πρόεδρος θέλει στο πλαίσιο της τελευταίας περιοδείας πριν την αποχώρηση του να επισκεφθεί και την Ελλάδα, κάτι που φυσικά θα επιθυμούσε πολύ και η Αθήνα. Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης πάντως δεν επιβεβαιώνουν, ούτε διαψεύδουν τις σχετικές πληροφορίες, αναμένοντας προφανώς την επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Η επίσκεψη Ομπάμα ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί λίγο μετά τις αμερικανικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν την 8η Νοεμβρίου, δηλαδή στα μέσα Νοέμβρη (14-15 Νοεμβρίου).

Ο Ομπάμα μπορεί να αποχωρεί, θέλει όμως να δώσει εκ νέου το στίγμα των αμερικανικών απόψεων για την επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα και την οικονομική πολιτική στην Ευρώπη, οι οποίες είναι εκ διαμέτρου αντίθετες από τις γερμανικές. Το Βερολίνο όμως έχει πολλάκις διαμηνύσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ότι το ζήτημα αυτό αφορά πρωτίστως την Ευρώπη. Αφορά όμως και τους Αμερικάνους λόγω του ΔΝΤ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα