Ο Ομπάμα στο Σημείο Μηδέν

default image

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να συναντηθεί την Πέμπτη με μέλη των οικογενειών των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου στο Σημείο Μηδέν

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τέσσερις ημέρες μετά την ανακοίνωση του ίδιου του προέδρου ότι οι αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν τον “εγκέφαλο” των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, Οσάμα μπιν Λάντεν.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Σημείο Μηδέν, στο Μανχάταν, τόπο των τρομοκρατικών επιθέσεων από τις οποίες καταστράφηκαν οι Δίδυμοι Πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και σκοτώθηκαν περισσότεροι από 2.600 άνθρωποι.

Ο πρόεδρος Ομπάμα αποκάλυψε αργά το βράδυ της Κυριακής ότι στη διάρκεια επιχείρησης των αμερικανικών δυνάμεων σκοτώθηκε ο μπιν Λάντεν, ο οποίος είχε σχεδιάσει την αεροπειρατεία τεσσάρων αεροσκαφών στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, δύο εκ των οποίων συνετρίβησαν στους Δίδυμους Πύργους, ένα τρίτο στο Πεντάγωνο και το τέταρτο κατέπεσε και συνετρίβη στην Πενσιλβάνια. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων των επιθέσεων ανέρχεται σε περίπου 3.000.

Ο μπιν Λάντεν είναι επίσης υπεύθυνος για πολλά διεθνή, πολύνεκρα τρομοκρατικά χτυπήματα, μεταξύ των οποίων η διπλή επίθεση, το 1998, σε αμερικανικές πρεσβείες της Κένυας και της Τανζανίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα