Ο Πιστόριους αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 15 ετών!

default image

Το δικαστήριο στο τέλος της εβδομάδας θα ανακοινώσει την τελική ποινή του Πιστόριους για το φόνο της φίλης του Ρίβας Στέενκαμπ

Στο ειδώλειο του κατηγορημένου πρόκειται να καθίσει ξανά ο Όσκαρ Πιστόριους, ώστε να μάθει την τελική ποινή που θα του επιβάλλει το δικαστήριο της Πρετόρια, για το φόνο της φίλης του Ρίβας Στέενκαμπ το 2013.

Ο 29χονος Πιστόριους αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 15 ετών, αν και ενδέχεται να μειωθεί λόγω του χρόνου φυλάκισης που έχει ήδη εκτίσει αλλά και των ελαφρυντικών στοιχείων που ενδεχομένως του αναγνωρίσει το δικαστήριο.

Η ακροαματική διαδικασία θα ξεκινήσει σήμερα,  και το Ανώτατο Δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του την Παρασκευή, βάζοντας έτσι τέλος στην υπόθεση αυτή, καθώς ο Πιστόριους δεν έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση. Σύμφωνα με το δίκαιο της Νότιας Αφρικής, η δικαιοσύνη πρώτα ανακοινώνει την ετυμηγορία της και στη συνέχεια προσδιορίζει την ποινή που επιβάλλει.

Στο δικαστήριο θα καταθέσουν δύο μάρτυρες, ο ένας εξ αυτών ο ψυχολόγος του παραολυμπιονίκη, ο οποίος  δήλωσε ότι ο 29χρονος Ολυμπιονίκης «δεν είναι σε θέση να καταθέσει λόγω της κακής του ψυχολογίας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα