Ο Πούτιν δίνει μετάλλιο “Ηρωίδας Μάνας” και 16.000 δολάρια σε όσες γυναίκες κάνουν 10 παιδιά

Ο Πούτιν δίνει μετάλλιο “Ηρωίδας Μάνας” και 16.000 δολάρια σε όσες γυναίκες κάνουν 10 παιδιά
Ο Πούτιν ποζάρεi μαζί με γυναίκες ντυμένες με στολές του Κόκκινου Στρατού AP

Ο Πούτιν αναβιώνει τον τίτλο της «Ηρωίδας Μάνας», της εποχής του Στάλιν, για γυναίκες με 10 ή περισσότερα παιδιά, με στόχο την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στη Ρωσία.

Η Ρωσία αναβιώνει τον σοβιετικό τιμητικό τίτλο της «Ηρωίδας Μάνας» για γυναίκες που έχουν γεννήσει 10 ή και περισσότερα παιδιά, αφού η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ραγδαία μείωση του πληθυσμού.

Σύμφωνα με διάταγμα που υπογράφηκε από τον Πούτιν, ο τίτλος θα απονέμεται σε όσες «γεννήσουν και μεγαλώσουν» 10 Ρώσους πολίτες, ενώ όπως μεταδίδει το CNN θα δίνονται εφάπαξ περίπου 16.000 δολάρια όταν το 10ο παιδί γίνει ενός έτους.

Σύμφωνα με το διάταγμα, στα παιδιά πρέπει να έχει δοθεί το «κατάλληλο επίπεδο φροντίδας για την υγεία, την εκπαίδευση, τη σωματική, πνευματική και ηθική ανάπτυξη». Παράλληλα, και τα 10 παιδιά πρέπει να είναι ζωντανά, εκτός εάν πέθαναν στον στρατό ή σε τρομοκρατική επίθεση.

Το μετάλλιο της «Ηρωίδας Μάνας» καθιερώθηκε το 1944 και συνέχιζε να απονέμεται μέχρι την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991. Ο τίτλος θα είναι ισοδύναμος με αυτούς του «Ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας» που συνήθως απονέμεται για κάποια γενναία πράξη.

Ο πληθυσμός σε ηλικία εργασίας της Ρωσίας μειώνεται συνεχώς από το 2010, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ. Οι αναλυτές έχουν επισημάνει εδώ και χρόνια ότι η μείωση και η γήρανση του πληθυσμού της Ρωσίας είναι πιθανό να περιορίσει την ανάπτυξή της τις επόμενες δεκαετίες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα