Συγχαρητήρια Πούτιν στον Μπάιντεν – “Παρά τις διαφορές μας, θα λύσουμε προβλήματα του κόσμου”

Συγχαρητήρια Πούτιν στον Μπάιντεν – “Παρά τις διαφορές μας, θα λύσουμε προβλήματα του κόσμου”
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν περίμενε την επικύρωση των αποτελεσμάτων και την εξέταση όλων των προσφυγών για να συγχαρεί τον Τζο νεοεκλεγέντα πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Χρειάστηκε να περάσει ένας και πλέον μήνας μετά την εκλογή του Τζο Μπάιντεν ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών για να λάβει τα συγχαρητήρια του Βλαντιμίρ Πούτιν, πράγμα που έγινε σήμερα, Τρίτη, όπως ανακοίνωση το Κρεμλίνο.

Βέβαια, ο Ρώσος πρόεδρος είχε τους λόγους του που όλο αυτό το διάστημα ανέβαλλε τη συγχαρητήρια επιστολή του προς τον Δημοκρατικό πρόεδρο, καθώς περίμενε την επικύρωση των αποτελεσμάτων και την εξέταση όλων των προσφυγών από την πλευρά του Ντόναλντ Τραμπ.

Έτσι, με όλες τις προσφυγές του Τραμπ να έχουν απορριφθεί, ο Πούτιν έστειλε τηλεγράφημα στον Μπάιντεν για να τον συγχαρεί και να του ευχηθεί “κάθε επιτυχία” στη θητεία του.

Ο Ρώσος πρόεδρος μάλιστα έκανε λόγο για αμοιβαίο σεβασμό που αποτελεί βάση για την αγαστή συνεργασία των δύο χωρών και η οποία στοχεύει στην επίλυση ζητημάτων, όχι μόνο για τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, αλλά ολόκληρου του κόσμου.

“Από την πλευρά μου είμαι έτοιμος για συναλλαγές και επαφές μαζί σας”, επεσήμανε ο Πούτιν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, η οποία προσθέτει:

“Ο Πούτιν ευχήθηκε στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο κάθε επιτυχία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν εξαιρετική ευθύνη για την παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα, θα μπορέσουν, παρά τις διαφορές τους, πραγματικά να βοηθήσουν να λύσουν τα πολλά προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα