Ο Πρίγκιπας Άντριου πούλησε σαλέ για να τακτοποιήσει χρέος του πριν τη δίκη για σεξουαλική κακοποίηση

Ο Πρίγκιπας Άντριου πούλησε σαλέ για να τακτοποιήσει χρέος του πριν τη δίκη για σεξουαλική κακοποίηση
Δεν πρόλαβε να κλείσει ο Πρίγκιπας Άντριου μια δικαστική υπόθεση και έχει να αντιμετωπίσει άλλη. Steve Parsons/Pool Photo via AP

Ο Πρίγκιπας Άντριου χρωστούσε την τελευταία δόση αγοράς σαλέ στην Ελβετία από τις αρχές του 2020. Η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια και εκείνος πούλησε, για να βρει χρήματα να ξεχρεώσει, πριν τη δίκη του στις ΗΠΑ για την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης.

To 2014 o δεύτερος γιος της Βασίλισσας Ελισάβετ, Πρίγκιπας Άντριου και η πρώην σύζυγος του, Σάρα είχαν αγοράσει ένα σαλέ στην Ελβετία, έναντι 19.430.596 ευρώ. Το πήραν αφότου εξασφάλισαν δάνειο από τράπεζα και ιδιωτική χρηματοδότηση από τη μητέρα του -επειδή επρόκειτο για μακροπρόθεσμη επένδυση της οικογενείας. Επίσης, συμφώνησαν να γίνει η αποπληρωμή με δόσεις.

Η τελευταία (7.772.520 ευρώ) έπρεπε να καταβληθεί την Πρωτοχρονιά του 2020. Αυτό ωστόσο, σύμφωνα με την πρώην ιδιοκτήτρια δεν έγινε ποτέ. Όσες υπενθυμίσεις και αν έκανε η Ιζαμπέλ ντε Ρουβρ, τα χρήματα της δεν τα πήρε και έτσι αποφάσισε να τα διεκδικήσει δικαστικά.  Τα έξοδα αυτής της διαμάχης οδήγησαν τον γιο της βασίλισσας της Μεγάλης Βρετανίας στην πώληση του σαλέ, έναντι του ποσού των 20.239.187 ευρώ. Μόλις αυτή οριστικοποιήθηκε, η ντε Ρουβρ απέσυρε τη διεκδίκηση της -καθώς πήρε τα χρήματα της. Πλέον ο Πρίγκιπας Άντριου έμεινε χωρίς ιδιοκτησίες, όπως προσπαθεί να επικεντρώσει στην άλλη δικαστική υπόθεση που τον αφορά.

Πρόκειται για την κατηγορία για σεξουαλική κακοποίηση, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, που του έχει απευθύνει (στις αρχές της Νέας Υόρκης) η 38χρονη -σήμερα- Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρ. Η καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι ήταν 17 χρόνων, όταν όπως λέει κακοποιήθηκε από τον Δούκα του Γιορκ.

Η τελευταία εξέλιξη επί της συγκεκριμένης υπόθεσης θέλει τον Πρίγκιπα Άντριου -που επιμένει ότι είναι αθώος- να έχει λάβει τα νομικά έγγραφα και να έχει προθεσμία έως τις 24/10 να απαντήσει. Μέχρι πρότινος έκανε ό,τι μπορούσε για να αποφύγει αυτήν την παράδοση. Για την ακρίβεια, κρυβόταν στο κτήμα στο Μπάλμοραλ, μέχρι που χρειάστηκε να επισκεφτεί την κόρη του, Βεατρίκη στο νοσοκομείο και να υποδεχθεί το εγγόνι του.

Η Τζιουφρ ήταν μεταξύ των κοριτσιών που εκμεταλλεύτηκε (ποικιλοτρόπως) ο Τζέφρι Έπστιν και όπως υποστηρίζει, εκείνος την “στρατολόγησε” για να κάνει σεξ με τον Πρίγκιπα Άντριου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version