Ο πρώην γερουσιαστής Ντε Γκρεγκόριο παραδέχθηκε ότι είχε χρηματιστεί από τον Μπερλουσκόνι

default image

Νέα σκάνδαλα και κατηγορίες εναντίον του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Πρώην γερουσιαστής παραδέχεται ότι χρηματίστηκε το 2008 από τον "καβαλιέρε"

Ο πρώην γερουσιαστής του κόμματος Ιταλία των Αξιών Σέρτζιο Ντε Γκρεγκόριο παραδέχθηκε σήμερα ότι χρηματίστηκε από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι με 3 εκατομμύρια ευρώ για να σταματήσει να στηρίζει, το 2008, την κυβέρνηση του Ρομάνο Πρόντι και ζήτησε να υπάρξει ένας “εξωδικαστικός συμβιβασμός” από την εισαγγελία της Νάπολης.

Η εισαγγελία έκανε δεκτό το αίτημα. Ο Ντε Γκρεγκόριο θεωρείται πιθανό να καταδικασθεί σε ένα χρόνο και οκτώ μήνες φυλάκιση, χωρίς να χρειαστεί να αντιμετωπίσει καμία δικάσιμο.

“Η περίπτωσή μου δεν είναι ασφαλώς η μοναδική και ο κόσμος αυτό πρέπει να το αντιληφθεί. Στην βουλή και στην γερουσία βρίσκεται σε εξέλιξη μια συνεχής διαπραγμάτευση αξιωμάτων, με την σχετική επιβράβευση” δήλωσε ο “μετανοημένος” Ιταλός πολιτικός.

Αναμένεται να αποφασισθεί αν θα πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη για διαφθορά, ο πρώην πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι, που φέρεται να κατέβαλε 2 εκατομμύρια ευρώ στον Ντε Γκρεγκόριο χωρίς να το δηλώσει και να συνέβαλε επίσης καθοριστικά ο δωρολήπτης να λάβει ακόμη 1 εκατομμύριο ευρώ υπό την μορφή της επίσημης κρατικής χρηματοδότησης του Ιταλού γερουσιαστή και πολιτικού κινήματος που είχε δημιουργήσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα