Ο Ραχόι παίρνει μέτρα και κυκλοφορεί με πούρο στη Νέα Υόρκη

default image

Προκαλεί για ακόμα μια φορά ο Ισπανός πρωθυπουργός λίγες ώρες μετά τις πορείες διαμαρτυρίας και τα νέα μέτρα λιτότητας. Δείτε πως (Pics)

Αντιδράσεις στην Ισπανία έχουν προκαλέσει φωτογραφίες του Μαριάνο Ραχόι στους δρόμους της Νέας Υόρκης στις οποίες φαίνεται να κάνει βόλτα απολαμβάνοντας το πούρο του έξω από το Radio City Music Hall.

Μία μέρα πριν, ανακοινώθηκε ο προϋπολογισμός λιτότητας του 2013 με σκληρά μέτρα ύψους 40 δισ. ευρώ.

Οι φωτογραφίες μεταδόθηκαν από την ισπανική έκδοση της διαδικτυακής Huffington Post και γρήγορα προκάλεσαν σειρά σχολίων στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Ο Ραχόι βρισκόταν στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ειρωνικές και εύστοχες οι παρατηρήσεις που συνόδευσαν τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας: “Ο Ραχόι χρειαζόταν κάτι δυνατό, μία ημέρα πριν έλεγε στον ΟΗΕ πως η Ισπανία πάει πιο καλά από ό,τι έναν χρόνο πριν”, ανέφερε ένα από τα πιο καίρια σχόλια Ισπανών πολιτών.

Σε άλλα σχόλια που αναρτήθηκαν στο Twitter, ο Ισπανός Πρωθυπουργός παρομοιάζεται με… τη Μαρία Αντουανέτα.

Η εκπρόσωπος του Ραχόι, απαντώντας στις επικρίσεις επικαλέστηκε το σφιχτό πρόγραμμα του Ισπανού πρωθυπουργού στη Ν.Υ. και την προσπάθεια του να πάρει μια ανάσα.

Οι Ισπανοί θυμήθηκαν επίσης το γεγονός πως όταν η Ισπανία ζητούσε 100 δις για να σωθούν οι τράπεζες της, ο Ραχόι έκανε μια πολύ σύντομη ανακοίνωση στη συνέντευξη Τύπου και στη συνέχεια πέταξε για την Πολωνία με το γιο του, για να παρακολουθήσουν την εθνική ομάδα της χώρας τους στο Euro.

Πέραν του πούρου όμως, ο Ισπανός πρωθυπουργός εξόργισε και με τις δηλώσεις του, με τις οποίες καλεί τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ισπανία και να μην δίνουν σημασία στις αντιδράσεις, αφού όπως είπε, “η πλειοψηφία των Ισπανών δεν διαδηλώνει”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα