Ο Ρόμνεϊ απειλεί με απόλυση τις μαριονέτες του Sesame Street!

default image

Σφοδρέ αντιδράσεις προκάλεσε μια εξαγγελία του Μιτ Ρόμνεϊ. Δεν αφορά την υγεία ή την παιδεία, αλλά τη διάσημη εκπομπή Sesame Street (Vid)

Γέλια και κλάματα προκάλεσε στο Twitter o υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ Μιτ Ρόμνεϊ όταν απείλησε να διακόψει την επιχορήγηση της δημόσιας τηλεόρασης PBS, στην οποία προβάλλεται η διάσημη παιδική εκπομπή Sesame Street.

“Θα σταματήσω την επιχορήγηση του PBS. Αγαπώ το PBS. Λατρεύω τον Big Bird  όπως κι εσείς. Όμως δεν θα συνεχίσω να δαπανώ χρήματα για να δανείζομαι στη συνέχεια ώστε να πληρώνω κι άλλα” είπε στο ντιμπέιτ με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Οι δηλώσεις του Μιτ Ρόμνεϊ προκάλεσαν… τσουνάμι σχολίων στο Twitter, όπου πολλοί δεν έχασαν την ευκαιρία να διαμαρτυρηθούν εκ μέρους των ευγενικών, αστείων και παράξενων μαριονετών που διασκεδάζουν τα παιδιά εδώ και 40 χρόνια.

Μέσα σε λίγα λεπτά δημιουργήθηκε ένας λογαριασμός με την ονομασία “Απολύστε τoν Big Bird” @FiredBigBird , ενώ το σύνθημα “Στηρίζω το Μεγάλο Πουλί” κυριάρχησε παντού.

“Αν ο Ρόμνεϊ είχε μεγαλώσει μαζί μου δεν θα μπέρδευε τους αριθμούς” διαβεβαίωσε ο @BigBird, ενώ ένας άλλος διεκδικητής του ρόλου, ο επονομαζόμενος @BigBirdRomney διαμαρτυρήθηκε έντονα γιατί “ο Μιτ Ρόμνεϊ τον απέλυσε”.

Η εκπομπή προβάλλεται στις ΗΠΑ από το 1969 και έχει φανατικούς θεατές σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου. Περιλαμβάνει σκετσάκια με μαριονέτες του Τζιμ Χένσον σε συνδυασμό με σύντομα εκπαιδευτικά βίντεο για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Ένας εκπρόσωπος του PBS ανέφερε ότι μόλις το 15% των 475 εκατομμυρίων δολαρίων του προϋπολογισμού  του καναλιού είναι από την κρατική επιχορήγηση. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα