Ο Σάντσεθ έκανε το πρώτο βήμα για τη στήριξη του Γκουαϊδό

Ο Σάντσεθ έκανε το πρώτο βήμα για τη στήριξη του Γκουαϊδό
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ στη Μαδρίτη AP

Ο Πέδρο Σάντσεθ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Χουάν Γκουαϊδό και εξέφρασε τη συμπάθειά του κάνοντας έτσι ένα πρώτο βήμα για τη στήριξή του.

Αν υπάρχει ένας Ευρωπαίος ηγέτης που πιέζεται πολύ περισσότερο από τους άλλους να αναγνωρίσει ως πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Χουάν Γκουαϊδό αυτός είναι ο Πέδρο Σάντσεθ.

Λόγω των παραδοσιακών δεσμών που συνδέουν την Ισπανία με τη Λατινική Αμερική, ο Ισπανός πρόεδρος βρίσκεται μεταξύ δύο απόψεων και προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες.

Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Γκουαϊδό από το Νταβός όπου βρίσκεται και να του εκφράσει τη συμπαράστασή του για το θάρρος που δείχνει αυτές τις ώρες, όπως χαρακτηριστικά του τόνισε

Στο βήμα της αναγνώρισης όμως, έστω και από το τηλέφωνο, όπως του ζήτησαν οι ηγέτες της Λατινικής Αμερικής που βρίσκονται επίσης στο Νταβός δεν προχώρησε αναμένοντας τη συνολική αντίδραση της ευρωπαϊκής ένωσης.

Ο Σάντσεθ ξεκαθάρισε στον Γκουαϊδό ότι η καλύτερη λύση στην παρούσα φάση για τη Βενεζουέλα είναι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και ο Βενεζουελάνος πολιτικός έσπευσε να τουιτάρει ότι έχει την πλήρη στήριξη του Ισπανού Πρωθυπουργού.

Και το πόκερ βρίσκεται σε εξέλιξη…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα