Η Κομισιόν βάζει το θέμα των δύο Ελλήνων στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων

Κοινή συν. τύπου με τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση, Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Ανάπτυξης Κωστή  Χατζηδάκη για το «Πρόγραμμα 50.000 θέσεων για την Κοινωφελή Εργασία», Τρίτη 27 Αυγ. 2013. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Κοινή συν. τύπου με τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση, Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη για το «Πρόγραμμα 50.000 θέσεων για την Κοινωφελή Εργασία», Τρίτη 27 Αυγ. 2013. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

"Η Κομισιόν ελπίζει σε ένα ήρεμο και θετικό αποτέλεσμα, που βασίζεται στην καλή γειτονία, όπως άλλωστε αρμόζει σε δύο μέλη του ΝΑΤΟ" ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς

Στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων με αντικείμενο την Άμυνα που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες παρέπεμψε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν για την υπόθεση των δύο στρατιωτών στον Έβρο. Πάντως ο Μαργαρίτης Σχοινάς υποβάθμισε το περιστατικό.

«Η Κομισιόν γνωρίζει το περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτών από τις Τουρκικές Αρχές», είπε ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς. «Έχουν ενημερωθεί οι υπουργοί Άμυνας που συναντιούνται για το Συμβούλιο σήμερα στις Βρυξέλλες από τον Έλληνα υπουργό. Η Κομισιόν ελπίζει σε ένα ήρεμο και θετικό αποτέλεσμα, που βασίζεται στην καλή γειτονία, όπως άλλωστε αρμόζει σε δύο μέλη του ΝΑΤΟ».

Ερωτηθείς αν η Τουρκία επιχειρεί να αυξήσει την ένταση ενόψει της Συνόδου της Βάρνα, ο Μ. Σχοινάς απάντησε ότι «δε θα προχωρήσω σε καμία εικασία, είναι ένα διασυνοριακό περιστατικό» και επανέλαβε ότι η Κομισιόν «προετοιμάζει την Σύνοδο της Βάρνας».

Μογκερίνι: Αλληλεγγύη στην Ελλάδα για τους δύο στρατιωτικούς

Ερωτηθείσα αν ενημερώθηκε για το θέμα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτών στο πλαίσιο του Συμβουλίου των Υπουργών Αμυνας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι «Όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι οι υπουργοί ενημερώθηκαν από τον συνάδελφό μας Ελληνα υπουργό Αμυνας, ο οποίος μας πληροφόρησε για την κατάσταση και τις δυναμικές. Είναι σημαντικό για εμάς να μοιραζόμαστε τις πληροφορίες αυτές. Εκφράζουμε την ελπίδα για ομαλή και θετική έκβαση στην υπόθεση. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχουμε καλή γειτονία στην περιοχή, είναι κάτι που εκφράζουμε σε όλους τους Τούρκους συνομιλητές σε όλα τα διαφορετικά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου. Θα προσέθετα ότι αυτό είναι πάντα το θέμα μεταξύ γειτόνων και ειδικά μεταξύ κρατών-μελών του ΝΑΤΟ. Αλληλεγγύη λοιπόν και ελπίζουμε ότι αυτό μπορεί να έχει θετικό και ομαλό αποτέλεσμα», κατέληξε η Υπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Κομισιόν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ερευνούν οι Τούρκοι

Τζανακόπουλος για στρατιωτικούς: Ο Τσίπρας θα επικοινωνήσει με τον Ερντογάν αν χρειαστεί

Ισχυρισμοί Sabah: Για το μεταναστευτικό συνελήφθησαν οι δύο στρατιωτικοί

ADVERTISING

SHARE: