Ο Strauss-Kahn τώρα και με δική του τράπεζα

Ο Strauss-Kahn τώρα και με δική του τράπεζα

Περιζήτητος ο "άτακτος" Dominique της παγκόσμιας οικονομίας. Μετά τη θέση συμβούλου στη σερβική κυβέρνηση, μπαίνει επικεφαλής επενδυτικής εταιρείας με έδρα το Λουξεμβούργο

Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Dominique Strauss- Kahn μετά τον νέο του ρόλο του συμβούλου της σερβικής κυβέρνησης, ετοιμάζεται να τεθεί επικεφαλής της επενδυτικής εταιρείας Anatevka, με έδρα το Λουξεμβούργο και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Παρισιού με κεφάλαιο 50,2 εκατ. ευρώ.

Η εν λόγω εταιρία  δημιουργήθηκε το 1994 από τον Thierry Leyne και θα αλλάξει όνομα, αφού στο εξής θα ονομάζεται-Leyne, Strauss-Kahn & Partners , σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία επικαλείται η Huffington Post.

Η εταιρεία  έχει ως πρότυπο τις αγγλοσαξονικές τράπεζες επενδύσεων και είναι παρούσα στη διαχείριση  επιχειρηματικών κεφαλαίων καθώς και  ασφαλιστικών και χρηματοπιστωτικών οργανισμών.

"Χάρη στην συνολική θεώρηση των πραγμάτων που διαθέτει και στη μοναδική του εμπειρία θα δημιουργήσουμε έναν πόλο επενδυτικών εταιρειών" ανακοίνωσε ο ιδρυτής της Anatevka Μ. Leyne.

Ο  Dominique Strauss- Kahn παραιτήθηκε από το ΔΝΤ το 2011, αφού κατηγορήθηκε για το βιασμό της Nafissatou Diallo στο ξενοδοχείο Sofitel στη Νέα Υόρκη.

Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι ο "Μίστερ ΔΝΤ" ανέλαβε καθήκοντα οικονομικού συμβούλου της Σερβικής κυβέρνησης έχοντας ως στόχο να βγάλει τη χώρα από το οικονομικό τέλμα.

Αρχικά θα  προσφέρει για τους πρώτους τρεις μήνες τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς. Μετά το διάστημα αυτό θα πληρώνεται. Για το ύψος των απολαβών του όμως δεν υπάρχει προς το παρόν καμία ενημέρωση.

Ο μισθός του όμως δεν μπορεί να είναι μεγάλος, εάν αναλογιστεί κανείς ότι η αποζημίωση των Σέρβων υπουργών δεν ξεπερνά τα 1.000 ευρώ μηνιαίως.

(Πηγή:HuffingtonPost.fr)

SHARE:

24Media Network