Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου συναντήθηκε με τον πρεσβευτή της Ρωσίας

Ο νέος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον
Ο νέος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον AP

Στόχος της συνάντησης που είχε ο Τζον Μπόλτον ήταν η βελτίωση των διμερών σχέσεων, χωρίς ωστόσο να λείψουν αναφορές στα θέματα αγκάθια όπως η Συρία, η υπόθεση Σκριπάλ στη Βρετανία, η Ουκρανία, κ.α.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον τόνισε στον πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠΑ, τον Ανατόλι Αντόνοφ, ότι για να βελτιωθούν οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες η Μόσχα απαιτείται να δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις στις ανησυχίες της Ουάσινγκτον περί ρωσικής ανάμιξης στις αμερικανικές εκλογές, μια επίθεση με χημικό όπλο στη Βρετανία, αλλά και τις κρίσεις στην Ουκρανία και τη Συρία, αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική προεδρία.

Ο Μπόλτον, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του αυτόν τον μήνα, έκανε τα σχόλια αυτά κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρεσβευτή Αντόνοφ, διευκρινίζει η ανακοίνωση.

Ο Τζον Μπόλτον σημείωσε ότι είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών να βελτιωθεί η σχέση τους, αλλά πρώτα η Ρωσία θα πρέπει να δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις όσον αφορά τις κατηγορίες πως η Μόσχα αναμίχθηκε στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές το 2016 και πως δηλητηρίασε έναν Ρώσο πρώην διπλό πράκτορα στο Σάλσμπερι της Βρετανίας, κατά το κείμενο. Η ρωσική κυβέρνηση απορρίπτει και τις δύο κατηγορίες.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Μπόλτον -γνωστό γεράκι σε θέματα εξωτερικής πολιτικής- εξέφρασε στον Ρώσο πρεσβευτή τις ανησυχίες της Ουάσινγκτον για τις κρίσεις στην Ουκρανία, όπου η Ρωσία υποστηρίζει τους αυτονομιστές, και στη Συρία, όπου η επέμβαση των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ στον συνεχιζόμενο επταετή πόλεμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μπόλτον: Το "γεράκι" του Μπους σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Τραμπ

ΗΠΑ: Ανησυχία στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας λόγω απολύσεων και παραιτήσεων στελεχών

ADVERTISING

SHARE: