Ο Τραμπ ανατρέπει το κλίμα και περνά μπροστά στις δημοσκοπήσεις

default image

Οι Δημοκρατικοί κλυδωνίζονται από σωρεία σκανδάλων την ώρα που ξεκινά το συνέδριό τους στη Φιλαδέλφεια και ο Ντόναλντ Τραμπ παίρνει την ευκαιρία και ανατρέπει το κλίμα των δημοσκοπήσεων υπέρ του για πρώτη φορά

Δεν ξεκινά με καλούς οιωνούς το Συνέδριο των Δημοκρατικών στη Φιλαδέλφεια που αναμένεται να δώσει επίσημα το χρίσμα στη Χίλαρι Κλίντον να διεκδικήσει την Προεδρία των ΗΠΑ. Και αυτό γιατί νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον αντίπαλό της, τον μεγιστάνα Ντόναλντ Τραμπ, όχι μόνο να έχει ψαλιδίσει την όποια διαφορά υπήρχε το προηγούμενο διάστημα, αλλά να ανατρέπει το σε βάρος του κλίμα και να προηγείται ακόμη και με τρεις μονάδες διαφορά.

Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση που έγινε από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 48% έναντι 45% της Χίλαρι Κλίντον ενώ όταν στην ερώτηση υπήρχαν και οι άλλοι δύο μη βασικοί υποψήφιοι τότε η διαφορά μεγάλωνε ακόμη περισσότερο. Πρωτιά στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών δίνουν και οι δημοσκοπήσεις των LA Times και Morning Consult με τη διαφορά να φτάνει ακόμα και τις τέσσερις μονάδες. Ο ίδιος ο Τραμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις δημοσκοπήσεις λέγοντας πως ήρθε η ώρα οι Αμερικανοί να πάρουν πίσω τη χώρα τους.

Το ρόλο τους φαίνεται να έχουν παίξει και οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις καθώς ο Τραμπ εμφανίζεται καταλληλότερος ώστε να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα.

 

Τα δημοσκοπικά ευρήματα σίγουρα προκαλούν πονοκέφαλο στους Δημοκρατικούς που θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν το κλίμα μέσω του συνεδρίου που θα συγκεντρώσει όλη την προσοχή της αμερικανικής κοινής γνώμης τις επόμενες μέρες. Τα μέτωπα που πρέπει να παλέψουν είναι δύο. Το ένα είναι στο εσωτερικό δηλαδή να κάνουν τη Χίλαρι να κερδίσει την εμπιστοσύνη των εκλεκτόρων και να κλείσουν τα ρήγματα και το δεύτερο στο εξωτερικό βάζοντας στο στόχαστρο τον Τραμπ που αυτή τη στιγμή έχει το πλεονέκτημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα