Ο Τραμπ απειλεί με βομβαρδισμό το Ιράν: “Σύντομα θα το μάθετε”

Ο Τραμπ απειλεί με βομβαρδισμό το Ιράν: “Σύντομα θα το μάθετε”
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ AP

Ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα βομβαρδισμού του Ιράν. Η δήλωση έγινε μερικές ώρες μετά τη γνωστοποίηση της κατάρριψης αμερικανικού τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και βομβαρδισμών του Ιράν άφησε ο Ντόναλντ Τραμπ σε απάντηση που έδωσε σε σχετικό ερώτημα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτηριστικά τόνισε: “Σύντομα θα το μάθετε (σσ αν θα βομβαρδίσουμε το Ιράν)”.

Η δήλωση αυτή έρχεται μερικές ώρες μετά τη γνωστοποίηση της είδησης σύμφωνα με την οποία αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε όταν βρισκόταν στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τα Στενά του Ορμούζ από ιρανικό πύραυλο εδάφους- αέρος.

Πυρά από Μπάιντεν

Η στρατηγική που ακολουθεί ο Ντόναλντ Τραμπ για να περιορίσει το Ιράν είναι “καταστροφή”, όπως την χαρακτήρισε σήμερα ο πρώην αντιπρόεδρος και υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές Τζο Μπάιντεν, εκτιμώντας ότι “απομακρυνόμενος από τη διπλωματία” ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος “κατέστησε πιο πιθανή μια στρατιωτική σύγκρουση”.

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι κατέρριψε ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στον εναέριο χώρο της, στο τελευταίο μέχρι στιγμής επεισόδιο στην πρόσφατη κρίση μεταξύ των δύο χωρών.

Ο πρόεδρος Τραμπ “απέτυχε” να προστατεύσει “δύο από τα ζωτικής σημασίας συμφέροντα της Αμερικής στη Μέση Ανατολή (…) δηλαδή να εμποδίσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και να διασφαλίσει τη σταθερότητα του ενεργειακού ανεφοδιασμού μέσω των Στενών του Χορμούζ”, σχολίασε σε ανακοίνωσή του ο Μπάιντεν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα