Ο Τραμπ απειλεί το NBC με ‘λουκέτο’

Ο Τραμπ απειλεί το NBC με ‘λουκέτο’
FILE - In this Jan. 16, 2015 file photo, Donald Trump, host of the television series "The Celebrity Apprentice," mugs for photographers at the NBC 2015 Winter TCA Press Tour in Pasadena, Calif. The skyline shimmers, the music pulses and Donald Trumps helicopter swoops in for a landing. Oozing authority, the billionaire strides purposefully, in slow-motion, for added impact, toward some important matter of business in New York, my city, as Trump calls it. Week by week, year by year, 14 seasons of The Apprentice or Celebrity Apprentice served as a grand homage to all things Trump, running from 2004 to 2015. (Photo by Chris Pizzello/Invision via AP, File) AP

Έξω φρενών ο Αμερικανός πρόεδρος με το τηλεοπτικό δίκτυο, ύστερα από την μετάδοση ρεπορτάζ για το παρασκήνιο επεισοδιακής συνάντησης στο Λευκό Οίκο

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν άργησε να περάσει στην αντεπίθεση,  πάντα μέσω Twitter κατά την πάγια τακτική του, κατηγορώντας το δίκτυο για διάδοση ψευδών ειδήσεων και απειλώντάς το ευθέως με αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του.

Στο επίμαχο ρεπορτάζ του NBC αναφερόταν ότι σε μυστική συνάντηση με τη στρατιωτική ηγεσία στο Λευκό Οίκο ο Τραμπ ζήτησε τον δεκαπλασιασμό του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το δίκτυο, οι στρατιωτικοί παρακολουθούσαν εμβρόντητοι τον Αμερικανό πρόεδρο, προσπαθώντας να του εξηγήσουν γιατί κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί. Το ρεπορτάζ κατέληγε επιβεβαιώνοντας προηγούμενο ρεπορτάζ – και πάλι του NBC – σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον αποκάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ… “ηλίθιο”.

Μετά το θόρυβο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν άργησε πολύ να αντιδράσει και αποφάσισε να αναλάβει ο ίδιος δράση με τον τρόπο που καλύτερα γνωρίζει. Ανεβάζοντας διαψεύσεις και απειλές στο Twitter.

Στο πρώτο του Tweet κατηγόρησε το NBC για “κατασκετασμένες” ειδήσεις και “μύθευμα με σκοπό να με υπονομεύσει”. Φρόντισε δε να εξισώσει το NBC με τον άλλο “αγαπημένο” του δημοσιογραφικό στόχο, το CNN.


Στο δεύτερο tweet ξεκαθάρισε ακόμη περισσότερο τις προθέσεις του: “Με όλα τα fake news που βγάζει το NBC και τα υπόλοιπα δίκτυα, σε ποιο σημείο επιτρέπεται να τους πάρουμε την άδεια; Είναι κακοί για τη χώρα!”

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνέχισε την κόντρα και στη συνέχεια της ημέρας, όταν υποδεχόμενος τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό στο Λευκό Οίκο, ρωτήθηκε σχετικά από τους δημοσιογράφους. “Ειλικρινά είναι αηδιαστικό το γεγονός ότι ο Τύποπς μπορεί να γράφει ότι θέλει και ο κόσμος να μπορεί να τα διαβάζει όλα αυτά”… Αναφορικά με την ουσία του ρεπορρτάζ είπε ότι σκοπός του είναι ο εκσυγχρονισμός του αμερικανικού οπλοστασίου και ότι είναι αχρείαστη η αριθμητική αύξησή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα