Ο Τραμπ… “παρακαλάει” τη Meta για να επιστρέψει στο Facebook

Ο Τραμπ… “παρακαλάει” τη Meta για να επιστρέψει στο Facebook
Ντόναλντ Τραμπ AP

Οι δικηγόροι του Ντόναλντ Τραμπ ζητούν από την εταιρεία να του επιτραπεί εκ νέου η πρόσβαση μετά την απαγόρευση από την πλατφόρμα, αποτέλεσμα της εισβολής στο Καπιτώλιο, τον Ιανουάριο του 2021.

Τον λογαριασμό του στο Facebook ζητά από τη Meta ο Ντόναλντ Τραμπ, στην προσπάθεια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ να πετύχει μια πιο δυναμική προεκλογική εκστρατεία.

Ο Τραμπ αποκλείστηκε από το Facebook πριν από δύο χρόνια, μετά τις ντροπιαστικές εικόνες που εκτυλίχθηκαν την 6η Ιανουαρίου, όταν οπαδοί του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να μην πιστοποιηθεί η νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Σε επιστολή τους προς τη Meta, οι σύμβουλοι του Τραμπ υποστήριξαν ότι η απαγόρευση “διαστρέβλωνε δραματικά και ανέστειλε τον δημόσιο διάλογο” και θα έπρεπε να ανακληθεί.

Από την πλευρά της η εταιρεία είπε ότι θα “ανακοινώσει μια απόφαση τις επόμενες εβδομάδες”.

Ο Τραμπ χρησιμοποιούσε τον λογαριασμό του στο Twitter για να ενθαρρύνει τους οπαδούς του να συγκεντρωθούν κοντά στο Καπιτώλιο. Σε μια ομιλία του πριν από την επίθεση, τους προέτρεψε του να “πολεμήσουν σαν την κόλαση”.

Όταν ο Έλον Μασκ ανέλαβε τη διοίκηση της πλατφόρμας, έδωσε πίσω στον Τραμπ το λογαριασμό του. Εκείνος ωστόσο, έχει επιλέξει να διατηρήσει “σιγή ιχθύος” στο Twitter και συνεχίζει κανονικά το… έργο του στη δική του πλατφόρμα, “Truth Social”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα