Ο βιογράφος του Αλιέντε στηρίζει τον Μαδούρο: Είναι νόμιμα εκλεγμένος

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο στην εθνοσυνέλευση
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο στην εθνοσυνέλευση AP

Ο Νίκολας Μαδούρο βρήκε υποστηρικτή στο πρόσωπο του ανθρώπου που έχει γράψει τη βιογραφία του Σαλβαδόρ Αλιέντε.

Εχοντας μελετήσει ενδελεχώς πολύ μεγάλα κομμάτια της ιστορίας της Λατινικής Αμερικής και έχοντας γράψει τη βιογραφία του Σαλβαδόρ Αλιέντε ο Μάριο Αμορός μπορεί να εκφράσει αξιόπιστη άποψη γι' αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στη Βενεζουέλα.

Ο Ισπανός δημοσιογράφος και βιογράφος του θρυλικού Χιλιάνου προέδρου πάει κόντρα στο ρεύμα και μιλά για πραξικοπηματικές λογικές στη μικρή χώρα της βόρειας λατινικής Αμερικής.

"Ξέρω ότι ο Μαδούρο είναι ο νόμιμος πρόεδρος της χώρας. Το μέλλον απαιτεί τόσο από την αντιπολίτευση όσο και την κυβέρνηση να βρεθεί η ελάχιστη δυνατή συναίνεση έτσι ώστε τα πράγματα να προχωρήσουν" τονίζει ο Αμορός.

"Το θέμα, πάντως, είναι δύσκολο, περίπλοκο" συμπληρώνει. "Η αντιπολίτευση της χώρας έχει μεγάλη ευθύνη γι' αυτά που συμβαίνουν. Ο Μαδούρο δεν είναι Αλιέντε αλλά προσπαθεί να κυβερνήσει για τους πολλούς, για την πλειοψηφία. Η νίκη του Ούγκο Τσάβες το 1999 άνοιξε δρόμους έτσι ώστε να σπάσει ο φαύλος κύκλος του νεοφιλελευθερισμού και να εγκατασταθούν προοδευτικές κυβερνήσεις και σε άλλες χώρες της περιοχής, όπως η Βολιβία και η Ουρουγουάη".

Και καταλήγει λέγοντας: "Από την αρχή της η κυβέρνηση Τσάβες αντιμετώπισε το κίνδυνο του πραξικοπήματος και τις κινητοποιήσεις ενός μέρους της μεσαίας και της ανώτερης τάξης που έχασε για πρώτη φορά την ηγεσία της ώρας. Και η αντιπολίτευση να ξέρετε ότι ευθύνη για την επιδείνωση της οικονομίας και της κοινωνικής κατάστασης".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βενεζουέλα
SHARE:

24Media Network