ΟΑΣΕ: Οι όροι δεν ήταν ίσοι για όλους στις εκλογές της Ουγγαρίας

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου AP

Στη διαδικασία των εκλογών στην Ουγγαρία αναφέρονται οι παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη

Οι εκλογές που διεξήχθησαν στην Ουγγαρία δεν πρόσφεραν στα κόμματα της αντιπολίτευσης ίσους όρους, μεταξύ άλλων προβλημάτων που σημάδεψαν την ψηφοφορία η οποία ωστόσο σεβάστηκε τα θεμελιώδη δικαιώματα, ανέφερε ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

«Οι υπερβολικές δαπάνες της κυβέρνησης για διαφημίσεις που ενίσχυσαν το μήνυμα της εκστρατείας του κυβερνώντος συνασπισμού υπονόμευσαν τη δυνατότητα των αντιπάλων να συναγωνιστούν επί ίσοις όροις», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκλογικός παρατηρητής του ΟΑΣΕ Ντάγκλας Ουέικ.

«Ο εκφοβισμός και η ξενοφοβική ρητορική, τα προκατειλημμένα ΜΜΕ και η αδιαφανής χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας», εμπόδισαν την πολιτική συζήτηση, είπε.

«Συνολικά υπήρξε σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων και των ελευθεριών, αλλά η άσκησή τους έγινε σε ένα ενάντιο κλίμα… Η πρόσβαση στην πληροφορία καθώς και η ελευθερία των ΜΜΕ και του συνεταιρίζεσθαι περιορίστηκαν, μεταξύ άλλων και από πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία», πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ουγγαρία: Τρίτη συνεχόμενη θητεία για τον Βίκτορ Όρμπαν

Πράγα και Βαρσοβία συγχαίρουν τον Όρμπαν για τη νίκη του

Η Μέρκελ δηλώνει ότι θα συνεργαστεί με τον Όρμπαν παρά τις διαφορές στο μεταναστευτικό

ADVERTISING

SHARE: