"Όχι" από τη Δαμασκό σε σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου

"Όχι" από τη Δαμασκό σε σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου

Στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η κρίση στη Συρία μετά και από την απόρριψη της Δαμασκού του σχεδίου του Αραβικού Συνδέσμου για ειρηνευτικής δύναμης

Η Δαμασκός απέρριψε κατηγορηματικά μία απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου που καλεί μία κοινή ειρηνευτική αποστολή Συνδέσμου-ΟΗΕ να θέσει τέλος στην 11μηνη κρίση στη Συρία.

Δεν έχουν σταματημό οι βομβαρδισμοί στην πόλη Χομς, καθώς οι συριακές δυνάμεις επανέλαβαν νωρίς σήμερα το πρωί τις επιθέσεις τους, μετά την έκκληση των αραβικών κρατών προς τον ΟΗΕ να στηρίξει την αντιπολίτευση που μάχεται τον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Από νωρίς σήμερα το πρωί τα στρατεύματα βομβαρδίζουν περιοχές κοντά στην πρωτεύουσα και συνέλαβαν άνδρες και γυναίκες σε προάστιο της Δαμασκού, όπου την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών πρόκειται να συζητήσει σήμερα στη Νέα Υόρκη την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου ζήτησαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το σχηματισμό κοινής ειρηνευτικής δύναμης Αράβων - ΟΗΕ με στόχο την τήρηση της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία, σε μια ακόμη προσπάθεια τερματισμού της αιματοχυσίας.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος διέγραψε τη Συρία από μέλος του τον Νοέμβριο.

SHARE:

24Media Network