Οι αιματηρές συγκρούσεις στην Αίγυπτο και τα μηνύματα γενοκτονίας

default image

Αιματηρές συγκρούσεις στο Κάιρο μεταξύ υποστηρικτών του Μόρσι και των δυνάμεων ασφαλείας

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου δήλωσε ότι τουλάχιστον 200 υποστηρικτές του τέως προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι σκοτώθηκαν από τον στρατό και την αστυνομία το Σάββατο στο Κάιρο και όχι 65 όπως είχε αναγγείλει η κυβέρνηση.

Ο Μόρσι ανατράπηκε από τον στρατό στις 3 Ιουλίου, κάτι που η Αδελφότητα και οι υποστηρικτές της χαρακτήρισαν ως πραξικόπημα. Από την πλευρά του ο στρατός και οι υποστηρικτές αυτού κατηγορούν την Αδελφότητα και τον Μόρσι για υποκίνηση της βίας στην Αίγυπτο.

Ο πρώην πρόεδρος της χώρας κρατείται από τον στρατό σε άγνωστη τοποθεσία αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο τελευταίος γύρος συγκρούσεων, που εκτυλίχθηκαν στη πρωτεύουσα, μεταξύ των υποστηρικτών του Μόρσι και των δυνάμεων ασφαλείας κόστισε τη ζωή σε 65 ανθρώπους, ενώ τουλάχιστον 269 τραυματίστηκαν. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών αντηλλάγησαν πυροβολισμοί.

Από την πλευρά της η Μουσουλμανική Αδελφότητα δήλωσε ότι τουλάχιστον 200 άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ περίπου 4.500 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια “σφαγής” από τον στρατό και την αστυνομία-αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο- σε περιοχή βορειοανατολικά του Καΐρου, όπου οπαδοί είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απομάκρυνση του Μόρσι από την εξουσία.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων με μόνο σκοπό να διαλύσει το πλήθος που είχε βάλει φωτιά σε ελαστικά προκειμένου να εμποδίσουν την πρόσβαση σε γέφυρα.

Ο Μοχάμεντ αλ-Μπελτάγκου, ανώτερο στέλεχος της Αδελφότητας ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook ότι “Βρισκόμαστε αντιμέτωποι μπροστά σε μια γενοκτονία. Πότε οι ελεύθεροι πολίτες θα κάνουν κάτι για να σταματήσει αυτό;”.

Ακόμα 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 480 τραυματίστηκαν από την Παρασκευή κατά τη διάρκεια συγκρούσεων έξω από το Κάιρο, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα