Οι Χούθι “χτύπησαν” τη Saudi Aramco στην Τζέντα

Οι Χούθι “χτύπησαν” τη Saudi Aramco στην Τζέντα
Δοκιμή πυραύλων AP

Χτύπημα στην Saudi Aramco, στον πετρελαϊκό κολοσσό της Σαουδικής Αραβίας, κατάφεραν οι αντάρτες Χούθι.

Οι αντάρτες Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν, εκτόξευσαν πύραυλο την Τρίτη κατά εγκατάστασης του πετρελαϊκού κολοσσού Saudi Aramco στην Τζέντα, στη δυτική Σαουδική Αραβία, προκαλώντας πυρκαγιά σε δεξαμενή πετρελαίου, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Έκρηξη σημειώθηκε έπειτα από τρομοκρατική επίθεση με βλήμα, που προκάλεσε πυρκαγιά σε δεξαμενή πετρελαίου στον τερματικό σταθμό διανομής προϊόντων πετρελαίου στη βόρεια Τζέντα”, ανακοίνωσε σχετικά το υπουργείο Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας.

Διευκρίνισε ότι ομάδες πυροσβεστών έσβησαν τη φωτιά και ότι δεν υπάρχει καμιά ανθρώπινη απώλεια. Διαβεβαίωσε επίσης ότι οι παραδόσεις της Aramco δεν θα επηρεαστούν από αυτήν την ενέργεια “τρομοκρατίας και δολιοφθοράς”.

Ο Γιαχία Σαρίε, στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, είχε ανακοινώσει λίγες ώρες νωρίτερα ότι “ένας πύραυλος τύπου Quds-2 είχε πλήξει τον στόχο του με ακρίβεια και ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν προς το στοχευμένο σημείο”, δηλαδή μια υποδομή διανομής του σαουδαραβικού ομίλου κοντά στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο ιστότοπος TankerTrackers, ο οποίος παρακολουθεί τις μετακινήσεις των δεξαμενόπλοιων, είχε επικαλεστεί δορυφορικές φωτογραφίες του Planet Labs που έδειχναν μια δεξαμενή πετρελαίου στο εργοστάσιο North Jeddah Bulk Plant που “χτυπήθηκε και (η φωτιά) σβήστηκε γρήγορα”.

Σύμφωνα με τον Σαρίε, η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε αντίποινα για τη “συνεχιζόμενη επιθετικότητα και την πολιορκία του πληθυσμού της Υεμένης” από τη Σαουδική Αραβία, η οποία ηγείται ενός στρατιωτικού συνασπισμού από το 2015 υπέρ της στήριξης της αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Υεμένης από την διεθνή κοινότητα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version