Οι ΗΠΑ επαναλαμβάνουν: Κυρώσεις στην Τουρκία αν παραλάβει τους ρωσικούς S-400

Κυρώσεις στην Τουρκία αν παραλάβει τους ρωσικούς S-400 λένε οι ΗΠΑ
Κυρώσεις στην Τουρκία αν παραλάβει τους ρωσικούς S-400 λένε οι ΗΠΑ AP

Η αγορά από την Τουρκία του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος θα επιφέρει ποιοτικές αλλαγές στις διμερείς σχέσεις, σύμφωνα με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών.

Η Ουάσιγκτον θα επιβάλλει μονομερείς κυρώσεις στην Άγκυρα σε περίπτωση που προχωρήσει στην αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400, δήλωσε ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Γουές Μίτσελ, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα επιφέρει ποιοτικές αλλαγές στις διμερείς σχέσεις.

«Έχουμε καταστήσει σαφές κατά την διάρκεια των πολυάριθμων επαφών σε ανώτατα επίπεδα της τουρκικής κυβέρνησης, ότι θα υπάρξουν συνέπειες- πρωτίστως με βάση το εδάφιο 231 του νόμου CAATSA (Countering America's Adversaries Through Sanctions Act (CAATSA-νόμος για την αντιμετώπιση αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων –σ.σ). Θα το εφαρμόσουμε αυτό, και όταν ορίσουμε, ότι η συναλλαγή συνετελέσθη , θα επιβάλλουμε κυρώσεις σύμφωνα με το εδάφιο 231 του νόμου CAATSA» δήλωσε ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος κατά τη διάρκεια ακρόασης στην Επιτροπή Εξωτερικών υποθέσεων του αμερικανικού Κογκρέσου, την πρόθεση της Άγκυρας να αγοράσει τα συστήματα S-400.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πούτιν: Η Τουρκία έχει το δικαίωμα να διαλέξει το στρατιωτικό αεροσκάφος που θέλει

Πομπέο: Ανησυχούμε σοβαρά για την αγορά των S-400 από την Τουρκία

Ρωσία: Ξεκίνησε η παραγωγή των S-400 που προορίζονται για την Τουρκία

ADVERTISING

SHARE: