Μέτρα ασφαλείας σε πιθανούς στόχους και επαγρύπνηση

default image

Oι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν σήμερα τους πολίτες τους στο εξωτερικό να είναι προσεκτικοί, φοβούμενες "αντιαμερικανικές επιθέσεις" μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Mπιν Λάντεν. Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στη Κύπρο (Vid)

“Με δεδομένη την ανασφάλεια και την ρευστότητα της κατάστασης, οι Αμερικανοί πολίτες σε περιοχές που είναι πιθανόν να προκληθούν αντιαμερικανικές βιαιότητες, καλούνται να περιορίσουν τις εξόδους από τις κατοικίες τους και τα ξενοδοχεία και να αποφεύγουν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Κύπρος: Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας σε πιθανούς στόχους αμερικανικών συμφερόντων

Με οδηγίες του Αρχηγού της Κυπριακής Αστυνομίας, Μιχάλη Παπαγεωργίου, λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα ασφαλείας σε πιθανούς στόχους αμερικανικών συμφερόντων και στα σημεία εισόδου και εξόδου της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά τον θάνατο του αρχηγού της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, δήλωσε ότι έχουν δοθεί οδηγίες για λήψη πρόσθετων μέτρων ασφάλειας, με αφορμή το διάγγελμα του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα σε σχέση με τον θάνατο του μπιν Λάντεν και του ενδεχομένου εκδήλωσης αντιδράσεων ή και νέων τρομοκρατικών ενεργειών.

Πρόσθεσε ότι οι Αστυνομικές Διευθύνσεις και τα αρμόδια Τμήματα προβαίνουν στη λήψη πρόσθετων μέτρων ασφάλειας και αυξάνουν το επίπεδο ετοιμότητας, επαγρύπνησης και εγρήγορσης, σε πιθανούς στόχους δυτικών και ιδιαίτερα αμερικανικών συμφερόντων.

Η κατάσταση, ανέφερε ο κ. Κατσουνωτός, θα παρακολουθείται αδιάλειπτα από το αρμόδιο Γραφείο Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας του Αρχηγείου της Αστυνομίας, ώστε να ενημερώνεται η ηγεσία για τη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων.

Interpol: Έκκληση για περισσότερη επαγρύπνηση

Περισσότερη επαγρύπνηση απαιτείται για την αντιμετώπιση του αυξημένου κινδύνου για τρομοκρατικό χτύπημα μετά τον θάνατο του ηγέτη της αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, ανακοίνωσε σήμερα η διεθνής αστυνομική δύναμη Interpol, η οποία εδρεύει στη Γαλλία.

“Ο πλέον καταζητούμενος διεθνής τρομοκράτης στον κόσμο δεν υπάρχει πιά, αλλά ο θάνατος του μπιν Λάντεν δεν σηματοδοτεί και το τέλος (της δράσης) όλων των συνδέσμων της αλ Κάιντα και όσων εμπνέονται από αυτήν, που έχουν πραγματοποιήσει και θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις ανά τον κόσμο”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Interpol, Ρόναλντ Κ.Νόμπλ.

“Επομένως χρειάζεται να παραμείνουμε ενωμένοι και επικεντρωμένοι στη συνεχιζόμενη συνεργασία μας και στη μάχη, όχι μόνο κατά της παγκόσμιας αυτής απειλής, αλλά και κατά της τρομοκρατίας από οποιαδήποτε οργάνωση οπουδήποτε στον κόσμο”, τόνισε ο ίδιος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα