Οι Ιρακινοί σιίτες θα πολεμήσουν στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων για την ανακατάληψη της Μοσούλης

default image

Τα σχέδιά τους να μεταβούν στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων ανακοίνωσαν οι Ιρακινοί σιίτες

Ένας συνασπισμός υποστηριζόμενων από το Ιράν ιρακινών σιιτών παραστρατιωτικών σχεδιάζει να διασχίσει τα σύνορα με τη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ μετά την “εκκαθάριση” του Ιράκ από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός τους.

Ιρακινοί σιίτες παραστρατιωτικοί πολεμούν ήδη στο πλευρό του Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας και ο συνασπισμός συμμετέχει αυτή την ώρα στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η ιρακινή κυβέρνηση για την ανακατάληψη της πόλης Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, από το Ισλαμικό Κράτος. Η ανακοίνωση του συνασπισμού, γνωστού ως Χασίντ Σαάμπι, ή Λαϊκή Κινητοποίηση, θα επισημοποιήσει την εμπλοκή του στη Συρία.

“Μετά την εκκαθάριση όλης της γης μας από αυτές τις τρομοκρατικές συμμορίες, είμαστε πλήρως έτοιμοι να πάμε οπουδήποτε υπάρχει απειλή για την ιρακινή εθνική ασφάλεια”, δήλωσε ο Άχμεντ αλ-Ασάντι, εκπρόσωπος του σιιτικού συνασπισμού, σε συνέντευξη Τύπου στη Βαγδάτη.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα